Goud voor Duitse Junioren op EK Eventing

Beau Posthumus noteert beste Nederlandse resultaat

Podium EK Junioren
Podium EK Eventing Junioren. Foto: Tabitha de Bie

Het Duitse juniorenteam heeft de gouden medaille in de wacht gesleept op het EK eventing in Maarsbergen. Groot-Brittannië legde beslag op het zilver en het brons kwam in handen van Frankrijk. Anna Lena Schaaf mocht zelfs twee gouden medailles in ontvangst nemen. De amazone schreef alle onderdelen op haar naam en is vanaf nu de Europese Kampioen bij de Junioren.

Britten net iets sterker

Met in totaal 87 strafpunten was het na afloop van het springen wel duidelijk dat de Duitsers er met het goud van door zouden gaan. De verdeling tussen zilver en brons had iets meer voeten in de aarde. Uiteindelijk wist het Britse team met twee punten verschil het zilver binnen te halen. Een mooie bijdrage aan het teamresultaat leverde Leilia Paske, die tevens individueel zilver behaalde. Met slechts tweeënhalve punt verschil eindigde team Frankrijk op de bronzen plek.

Vanwege pech in de pittige cross van gisteren speelde Nederland vandaag in de landenwedstrijd geen rol van betekenis meer. Beau Postumus zette het beste Nederlandse resultaat neer met een eenentwintigste plaats.

Beau Posthumus met Smokie. Foto: Tabitha de Bie

Bondscoach Marcelle de Kam kijkt met gemengd gevoel, maar vol trots naar de behaalde resultaten.

Natuurlijk was er na de resultaten in de cross teleurstelling, want we hadden zo graag met het team een mooi resultaat behaald!

Aan de andere kant is er geen club hier die zo jong is, onze jongste ruiter is nog maar dertien. Vergelijk dat met Duitsland met vier routiniers van achttien jaar. En natuurlijk hebben we na de cross flink gebaald, maar het team belooft wel wat voor de toekomst! Deze ervaring neemt niemand ze meer af en het maakt ze richting volgend jaar alleen maar sterker.

Jan van Beek Award

Tijdens de prijsuitreiking werd stilgestaan bij het veel te vroege plotselinge overlijden van bondscoach Jan van Beek vorig jaar op 6 juli. Door de vader van Jan van Beek werd een in memoriam prijs uitgereikt aan de beste Nederlandse combinatie. Een emotioneel moment voor zowel vader Rien van Beek, het Nederlandse team en de ontvanger van de prijs Beau Posthumus.

Beau Posthumus ontvangt de award uit handen van de vader van Jan van Beek. Foto: Tabitha de Bie

Klik hier voor alle uitslagen