Zweeds podium in CSI5* openingsrubriek Geesteren

Top-10 notering voor Jarno van ERp en Daddycool Go. Foto: Claus Close-Up

De internationale vijfsterren openingsrubriek van CSI Twente is vanmiddag glansrijk gewonnen door Rolf-Göran Bengtsson. In de wedstrijd die op tijd werd verreden kon geen enkele andere combinatie tippen aan de tijd van 63.39 seconden die de Zweedse routinier met zijn 10-jarige Ermindo W klokte.

Het werd een Zweeds feestje op het podium, want ook de plaatsen twee en drie werden bezet door Zweedse combinaties. Irma Karlsson was krap anderhalve seconde langzamer dan Bengtsson, maar was daarmee tegelijkertijd sneller dan landgenote Malin Parmler die met Kamilo vd Broekkant dankzij een knappe foutloze omloop de derde plaats mocht innemen.

Jarno van Erp slaagde er als enige Nederlander in een foutloze omloop binnen de gestelde tijd te rijden. Met de 11-jarige Daddycool Go (v. Sandro Boy) reed de springruiter cool het parcours rond en dat rondje leverde hem een mooie negende plaats en dus een top-10 notering op.

Tijd op scherp

De tijd van deze openingsrubriek stond scherp afgesteld. Maar liefst 38 combinaties moesten ondanks prachtige foutloze omlopen, toch strafpunten noteren vanwege tijdsoverschrijding. Onder hen ook tweemaal Maikel van der Vleuten. Zowel met Beauville Z en Dana Blue bleef de ruiter foutloos in het parcours, maar met elk een strafpunt vanwege de tijd zakte hij weg in het klassement. Kevin Jochems eindigde met Carado maar net buiten de top 10. Zijn nulronde met tijdfout bracht hem naar de elfde plaats in het klassement.

Bekijk hier de uitslag