Nederland als tweede van start in Nations Cup springen

Op de foto de chefs d’équipe, geflankeerd door links Daniëlle en rechts Rob Maathuis van de organisatie. Foto: Willem Pfeiffer

De springequipe van Nederland begint zondag in Geesteren als tweede aan de landenwedstrijd op eigen bodem. In het kader van de strijd om de Longines Nations Cup zal gestreden worden om felbegeerde punten.

Bij de loting op het Erve Maathuis trok organisator Rob Maathuis de fles met startnummer twee. Maathuis trad op als vervanger van de door een file enigszins verlate bondscoach Rob Ehrens. Brazilië gaat als eerste van start en na Oranje volgen de teams van het door Wim Schröder geleide Japan, België, Duitsland, Zweden, Spanje en Oostenrijk.

Nederland als tweede van start in Nations Cup springen
Nederland loot tweede plaats. Foto: Claus Close-Up

Voor Nederland komen zondag Willem Greve, Marc Houtzager, Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling in actie. Frank Schuttert is reserve van de ploeg. Afgelopen week eindigden de springruiters in het Poolse Sopot, na een voortreffelijke eerste ronde, als vijfde in de eerste ontmoeting waarin het punten kon scoren voor de finale.