Para-dressuurruiters ijzersterk in Kronenburg

Nicole den Dulk met Wallace N.O.P. ©Tabitha de Bie
Nicole den Dulk met Wallace. Foto: Tabitha de Bie

Naast het feit dat het Oranje para-dressuurteam onder leiding van bondscoach Joyce Heuitink gisteren al de landenwedstrijd wist te winnen, werd er vandaag nog een extra schepje bovenop gedaan in de Freestyle.

Winst voor Nicole den Dulk

In de Grade II versloeg Nicole den Dulk haar geduchte concurrent Peppo Puch. De amazone noteerde 74.822 procent voor haar kür met Wallace en dat was voldoende voor de overwinning.

Drie op rij voor Rixt van der Horst

Met een score van 76.845 procent wist Rixt van der Horst ook vandaag met Findsley N.O.P. de leiding te nemen in het klassement. Maud de Reu werd met Webrond derde met 72.667 procent. Annemarieke Roling-Nobel eindigde met een vierde plaats net buiten het podium met een score van 71.734 procent.

Rixt van der Horst met Findsley. Foto: Tabitha de Bie

Ruim 81 procent voor Sanne Voets

Nadat Sanne Voets gisteren al een nieuw persoonlijk record mocht noteren, deed de combinatie er vandaag in de kür nog een schepje bovenop en met succes. Na de kür verscheen er maar liefst 81.417 procent op het scorebord. Onder andere voor de galop overgangen pronkten er negens op het protocol van de meervoudig Nederlands Kampioene. Lotte Krijnsen werd met Rosenstolz tweede met 73.584 procent en Maud Haarhuis stuurde Baron naar een vijfde plaats in het klassement.

Goud voor Sanne Voets met Demantur. Foto: Tabitha de Bie

Alphaville N.O.P. op 1

Frank Hosmar bepaalde de uitslag in de kür op muziek in de Grade V. De mooie kür met Alphaville N.O.P. werd beloond met 76.667 procent en daarmee bleef de combinatie de Russische Natalia Martyanova en de Duitse Ulricke Dekeyzer voor in het klassement. Neel Schakel werd zevende met Edison.

Frank Hosmar met Alphaville tijdens het NK dressuur. Foto: Tabitha de Bie

Bekijk hier alle uitslagen