Etappewinst voor vader en zoon Van der Vleuten

Etappewinst voor vader en zoon Van der Vleuten
Maikel en Eric van der Vleuten. Foto: GCL / Stefano Grasso

De zevende etappe van de Global Champions League werd een waar familiefeestje. Zowel Eric als zoon Maikel van der Vleuten reden in de beslissende ronde beiden een loepzuivere omloop voor hun team Madrid in Motion en pakten daarmee de overwinning in Cannes.

Een stralende Maikel van der Vleuten vertelde na afloop enthousiast over de overwinning die hij met zijn vader boekte:

Op donderdag voelden de paarden al heel goed aan. Het paard van mijn vader sprong twee fantastische rondes. Het is een eer om in deze competitie de Global Champions League te winnen. Mijn vader was altijd mijn trainer en het is mooi dat hij nog aan de wedstrijdsport deel kan nemen. We zijn heel erg blij met deze overwinning vandaag. 

  “De aanwezigheid van teameigenaresse Marta Ortega heeft ons nog meer gemotiveerd. Het is aan Marta te danken dat we hier als familie kunnen aantreden. En dan is het fantastisch om te winnen.” 

Vulde Eric van der Vleuten vervolgens aan.

Vader en zoon danken hun overwinning naast de twee prachtige omlopen ook aan de pech van team New York Empire, dat tot aan deze wedstrijd aan kop stond. Na twee weigeringen van het paard van Denis Lynch, Van de Vivaldi, werd dit team gediskwalificeerd. Op de tweede plek eindigden de Miami Celtics (8/153,80), derde werd het team Shanghai Swans (8/154,89)

In het totaalklassement gaan na zeven van de 20 etappes de Shanghai Swans met 145 punten aan de leiding voor de Miami Celtics (137) en de St. Tropez Pirates (136

De Global Champions Tour heeft komend weekend zijn vervolg in Stockholm. 

Klik hier voor uitslagen