Lejeune en Siemer claimen overwinning in Renswoude

Lejeune en Siemer claimen overwinning in Renswoude
Camille Lejeune. Foto: Tabitha de Bie

Op de crosscountrydag van Renswoude Horse Trials werden twee wedstrijden beslist. In de korte driester rubriek ging de winst naar Fransman Camille Lejeune. In de vierster bleef Anna Siemer ongeslagen.

Camille Lejeune driemaal in top tien

De naam van de Franse eventingruiter Camille Lejeune pronkt al vanaf dag 1 bovenaan in het klassement. In de afsluitende cross van vandaag gaf de Fransman zijn concurrenten geen strobreed ruimte om hem van de koppositie af te rijden. Een formidabel gereden cross met Tahina des Isles bezegelde de overwinning. Maar dat was nog niet genoeg voor de Fransman. Met zijn andere twee paarden, Good Size en Uky eindigde Lejeune op plaats zes en zeven. Joris van Springel en Stephanie D’Andrimont eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats in het klassement. Myrle Schoones zette de beste Nederlandse prestatie neer. Met Ravallo van de Smeetshoeve eindigde de amazone op plaats achttien.

Anna Siemer wint, Tim Lips derde

De Duitse amazone Anna Siemer bleek vandaag opnieuw in topvorm met haar paard Butt’s Avondale. De amazone ging al aan de leiding in het klassement, maar moest vandaag de klust nog wel even afmaken. Foutloos en binnen de tijd volbracht de amazone het viersterren parcours en liet daarmee de Brit David Poels en Tim Lips achter zich. Tim Lips reed vandaag twee prachtige foutloze rondjes met zowel Brent als Eclips. Het resultaat met Eclips leverde Lips een mooie derde plaats en dus een plek op het podium op.

Tim Lips. Foto: Tabitha de Bie

Tussenklassement

De lange driester en de tweester cross brachten vandaag verschuivingen op in het tussenklassement. Tim Lips leidt in de tweester met zijn paard Herby. In de driester gaat Levi Driessen met Giraldi aan kop en daarmee voert hij tevens het klassement aan van het NK Young Riders. In de strijd om het NK junioren gaat Kristy Snepvangers aan kop met Diesel. Morgen wordt de strijd beslist na afloop van het afsluitende springen.

Levi Driessen. Foto: Tabitha de Bie

Klik hier voor uitslagen