Daniel Deusser en St. Tropez Pirates winnaars in Hamburg

Daniel Deusser en St. Tropez Pirates winnaars in Hamburg
Daniel Deusser. Foto: LGCT / Stefano Grasso

Met Daniel Deusser en Jasmien van Bisschop aan de leiding in de barrage, werd het publiek in Hamburg getrakteerd op een echte thuiskampioen. Deusser won met een foutloze ronde in 45,95 seconden en bleef daarmee voor op Egyptenaar Nayel Nassar met Lucifer (0/46,18) en de Zweedse Europees Kampioen Peder Fredricson met All-in (0/49,98). Vierde in de vierkoppige barrage werd Philipp Weishaupt.

Met zijn merrie die hij pas sinds oktober 2018 onder het zadel heeft verzekerde Deusser zich van het prijzengeld ter hoogte van €100.000,– en van de leiding in het algemeen klassement van de LGCT.

geweldig om in Hamburg te winnen

“Ik heb dit paard nog niet zo lang. De verwachtingen waren hoog gespannen en ze heeft aan alle verwachtingen voldaan”, zo vertelde een blije Deusser. “Het is geweldig om in Hamburg te winnen. Ik heb hier nog nooit op het podium gestaan, zelfs niet de barrage bereikt dus dit voelt heel goed.”

Na zes van de twintig etappes gaat Daniel Deusser aan de leiding met 155 punten voor Pieter Devos (BEL/145) en Ben Hamer (GBR/106).

“Het publiek hier is fantastisch”, zo zei de sportdirecteur van de LGCT Marco Danese. “Iedere ruiter wordt aangemoedigd, hier zijn mensen die de springsport begrijpen”. Wedstrijdleider Volker Wulff kon zich daar alleen maar bij aansluiten. “Atmosfeer, weer, een Duitse winnaar, beter kan het niet. We hebben nu vijf wedstrijddagen met een heel vol programma. Het publiek komt van ver en blijft de hele dag bij ons. We zijn super gelukkig.”

St Tropez Pirates pakken etappe in Hamburg

Daniel Deusser en St. Tropez Pirates winnaars in Hamburg
St. Tropez Pirates. Foto: GCL / Stefano Grasso

In de teamwedstrijd de Global Champions League veranderde de stand van zaken na de eerste wedstrijddag snel. De kaarten werden op dag twee opnieuw geschud. Pieter Devos, die in het winnende team St. Tropez Pirates startte zei:

“De druk neemt in iedere etappe toe en dat wordt niet minder.”

Tweede werden de Miami Celtics. De Paris Panthers legden beslag op de derde plek. “We zullen nog lang aan dit succes terugdenken”, aldus Paris Panther-ruiter Nayel Naser die met zijn levenspartner en teamgenoot Jennifer Gates het succes vierde. “Ja het was leuk, en ik hoop dat we vaker samen op het podium staan”, zo vertelde Jennifer Gates die niet alleen amazone, maar ook teammanager is. Ze werd door de voormalige LGCT winnaar Harrie Smolders getraind en is ondertussen met de paarden naar België verhuisd. “Dat helpt me om in de paardensport verder te komen” aldus Gates.

GCL ranking

In het algemeen klassement van de GCL gaan de Shanghai Swans aan de leiding met 124 punten. De St. Tropez Pirates volgen met 119 punten en Miami Celtics staan met 112 punten derde.

Klik hier voor alle resultaten