Maikel van der Vleuten en Bart Bles op podium Madrid

Van der Vleuten en Bles op podium Madrid
Bart Bles met Gin D. Foto: Tabitha de Bie

Maikel van der Vleuten en Bart Bles stonden vanavond op het podium in Madrid. De overwinning van de Grand Prix van Madrid was voor Martin Fuchs.

Danielle Goldstein zette met Lizziemary de tijd op scherp in de 11-combinaties tellende barrage. De winnares van de vorige etappe moest ditmaal echter drie combinaties voor zich dulden.

Van de elf combinaties slaagden er slechts vijf combinaties in een foutloze barrage te rijden, waarvan er uiteindelijk drie sneller waren dan de Israëlische amazone.

Van der Vleuten duikt onder tijd Bles

Als eerste reed Bart Bles een fenomenale omloop met de schimmel Gin D in slechts 40.11 seconden. De nieuwkomer in de Global Champions Tour moest zijn eerste plaats niet veel later afstaan aan routinier Maikel van der Vleuten die met zijn Dana Blue ruim onder de tijd van Bles dook.

De Zwitser Martin Fuchs zorgde er, als laatste starter, vervolgens voor dat beide Nederlanders nog een plaatsje zakten in het eindklassement door middels een fenomenale omloop de allersnelste tijd neer te zetten en de hoofdprijs voor de neus van Maikel van der Vleuten weg te snoepen. Fuchs reageerde enthousiast op zijn overwinning:

Mijn paard deed het geweldig vandaag. Ik had daarbij wel het geluk dat ik als laatste mocht starten. Ik wilde gewoon snel rijden en dat lukte.

Eerste keer op podium

Voor Bart Bles was het de allereerste keer dat hij een top drie klassering behaalde in de Global Champions Tour. De springruiter genoot er dan ook zichtbaar van om samen met landgenoot Van der Vleuten op het podium te staan.

In de ranking staat Maikel van der Vleuten met 98 punten op de derde plaats. Pieter Devos gaat aan de leiding met 120 punten. Daniel Deusser staat met 115 punten op plaats twee.

Klik hier voor uitslagen

Bekijk hier de ranking