Young Rider Kimberly Pap wint in Compiègne

Nederlandse dressuurruiters
Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Kimberly Pap wint Prix St. Georges met ruim 72 procent

Kimberly Pap heeft in de Prix St Georges teamtest voor Young Riders haar concurrenten het nakijken gegeven. Na een goede proef met Vloet Victory zette de amazone met ruim 72 procent de hoogste score neer, wat haar de overwinning opleverde. De amazone zit in een goede ‘flow’, want vorige maand eindigde ze ook al op een mooie tweede plaats na haar kür in Nieuw en St. Joosland.

Met een verschil van ruim 1 procent eindigde Elizaveta Lyban op plaats twee met haar paard Erantos. De Britse Rebecca Swain eindigde met Bon Jovi op de derde plaats. Meike Kroot eindigde met Vince op een vijfde plaats in het klassement.

Lara van Nek op 2 en 3

Lara van Nek bezette bij de landenwedstrijd voor ponies zowel de tweede als de derde podiumplaats. Met Baumann’s Despino realiseerde de amazone een score van 69.619 procent wat goed was voor een tweede plaats. Met Brouwershaven’s Nairobi scoorde ze een fractie lager en eindigde ze op plaats drie.

Floor van der Kuijl eindigde met 68 procent op de zevende plaats met Champ of Daily en met Castenrayseweg’s Dreamboy op plaats vijftien. Raiza Hendrix eindigde met Crommentuyns Fuego op plaats acht. Nina Woerts sloot de top tien af met Madam’s Menno.

Margo Timmermans tiende in Grand Prix

In de CDI3* Grand Prix is Margo Timmermans vanmorgen op een tiende plaats geindigd. Met haar paard Catch Me reed de amazone naar een score van 68.304 procent. Daarmee eindigde de amazone net achter de Finse amazone Terhi Stegars. Malin Wahlkamp-Nilsson schreef de rubriek op haar naam. Met Eddieni eindigde de Zweedse amazone als enige met een score boven de 71 procent. De Britse Emma Hindle volgde op plaats twee en de Ierse Heike Holstein reed met Sambuca naar een derde plaats. Charlotte Fry eindigde met Everdale, met een minimaal verschil op de nummer drie,net buiten het podium.

Klik hier voor uitslagen