Desiree Warmenhoven wint NK-Endurance voor Jeugd

Desiree Warmenhoven wint NK-Endurance voor Jeugd
De paarden worden tijdens het NK-Endurance goed verzorgd. Foto: Tabitha de Bie

Desiree Warmenhoven wint NK-Endurance voor de jeugd. Met Habischa Badia behaalde de amazone een gemiddelde snelheid van 18, 525 km/uur.

Het was de derde keer dat het NK Endurance voor de jeugd werd verreden. De wedstrijd maakte onderdeel uit van het internationale Dutch Endurance Festival, dat van 9 t/m 11 mei plaatsvond in Ermelo. De wedstrijd van vandaag had een lengte van maar liefst 120 km.

Het NK voor de jeugd maakte onderdeel uit van de internationale rubriek voor Young Riders en Junioren (de CEIYJ2*). De kersverse Nederlands Kampioene won naast het NK ook de internationale rubriek.De tweede plaats ging naar Imke Lamsma. Zij eindigde met haar paard Kabila als tweede in het NK en als vierde in de internationale wedstrijd. Het brons werd omgengen bij Nanke Kramer en Liby, die op hun beurt met een gemiddelde van 16.650 km/uur de tocht wisten uit te rijden.

Afgelopen vrijdag werd bij Marijke Visser (Wanne, Trois-Pont) al de gouden medaille omgehangen. Visser zette de beste prestatie neer bij de senioren. Precies een dag later maakte Visser het Nederlandse succes compleet door ook nog de CEI2* wedstrijd te winnen het zadel van de talentvolle Girilambone Radiance. Visser reed de wedstrijd met een gemiddelde snelheid van 19,433 km/uur.

Klik hier voor de volledige uitslag