Goud voor Marijke Visser op NK-Endurance

Endurance ©Tabitha de Bie
Foto: Tabitha de Bie

Marijke Visser heeft de gouden medaille in de wacht gesleept op het NK Endurance. Met haar paard Castlebar Gameboy heeft de amazone gisteren deelgenomen aan het Dutch Endurance Festival in Ermelo. Het Nederlands Kampioenschap maakt onderdeel uit van deze wedstrijd. Na een rit van 160 kilometer werd het kampioenschap in het voordeel van Visser beslist.

De gouden medaille is een welkome aanvulling op het palmares van Marijke Visser, die al jaren één van de meest succesvolle Nederlandse endurance amazones is. Visser behaalde in 2014 zilver op het wereldkampioenschap en aansluitend won ze in 2015 ook nog zilver op het EK. Vandaag kwamen Visser en Schoonderwordt in vrijwel in dezelfde tijd over de finish. Beide amazones wisten de wedstrijd met een gemiddelde snelheid van 17,726 km/uur uit te rijden. Met als gevolg dat het zilver in handen kwam van Schoonderwoert. De bronzen medaille was voor amazone Nant Baten die met Shv Silver Nahlu gemiddeld 15,909km/uur wist te behalen.

Pech voor Jeanette Wilhelm

Pech was er voor amazone Jeanette Wilhelm. Na eerst glansrijk door de eerst vetgate te zijn gekomen ging de amazone nog aan de leiding, bij de tweede vetgate ging het mis. Het paard van de amazone uit Ede kreeg een C op locomotie en mocht daardoor niet verder. De amazone schreef op haar Facebookpagina dat Chatar F na de afkeuring uitgebreid is onderzocht, maar inarijijkeen n middels loopt haar weer goed.

Internationaal klassement

Het Nederlands Kampioenschap is onderdeel uit van de internationale wedstrijd die deze dagen wordt verreden. Naast het kampioenschap voor Senioren, is er ook een NK voor junioren, die vandaag wordt verreden. De winst in het internationale klassement kwam in handen van Fransman Thomas Josephine die 20.392 km/uur reed. Nederlandse amazones eindigden vervolgens op de plaatsen vijf, zes en acht.

De finish van Marijke Visser en Leonie Schoonderwoert

Klik hier voor alle uitslagen