Dit jaar geen U25-dressuur tijdens CHIO Aken

Geen U25-dressuur CDIO Aken
Jeanine Nieuwenhuis met Tc Athene. Foto: Tabitha de Bie

Er is dit jaar geen U25-dressuur rubriek tijdens CHIO Aken. Aken staat bekend als de grootste en meest prestigieuze paardenshow ter wereld. De show wordt dan ook door veel topcombinaties met uitroepteken in de agenda gezet.

Dit jaar ontbreekt echter de U25 rubriek vanwege het feit dat een week na Aken het Europees Kampioenschap U25, Young Riders, Junioren en Children in San Giovanni, Italië van start gaat, licht organisator Frank Kemperman toe.

Het betekent feitelijk dat de beste paarden niet naar Aken zullen komen

-Frank Kemperman, organisator

In 2010 was het CDIO voor het eerst gastheer voor de U25 combinaties in 2010. De Belgische amazone Julie De Deken wist met Fazzino de eerste U25 overwinning in Aken te boeken. In 2014 betaalde dat succes zich nogmaals uit toen de amazone deel uitmaakte van het Belgische team op de wereldruiterspelen.

U25 in 2020 terug op programma

Sindsdien is Aken één van de meest belangrijke shows voor de jonge Grand Prix combinaties. Aken nodigt alleen de beste U25 combinaties uit Europa en de Verenigde Staten uit voor deelname. Vorig jaar wist Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene te imponeren in Aken en dat leverde deze krachtige combinatie een mooie internationale overwinning op. In 2020 is het de bedoeling dat de rubriek weer op het programma staat.