Tim Lips wint CCI-4* in Sopot

Tim Lips met Bayro
Tim Lips met Bayro. Foto: Tabitha de Bie

Na winst in zowel de onderdelen dressuur als cross ging Tim Lips in het Poolse Sopot al aan de leiding. Vandaag had Bayro nog energie genoeg over om ook het afsluitende springparcours probleemloos af te sluiten. Met een verschil van krap vijf punten bleef de combinatie de Zweedse Sandra Gustafsson ruim voor.

Dressuur en cross

Met 74.6 procent en 25.4 strafpunten voor de dressuurproef met Bayro, was de uitgangspositie al goed. Gisteren wist Lips zijn voorsprong te behouden door met Bayro een mooie cross te rijden. De optimale tijd werd daarbij weliswaar met 4 seconden overschreden, maar met in totaal 27 strafpunten bleef de koppositie in handen van de Nederlander.

Kevin McNab naar vijfde plaats

De Nieuw-Zeelander Kevin McNab stond voorafgaand aan het springen op zowel plaats twee als drie. Bij het springen moest McNab echter zijn meerder erkennen in de Zweedse amazone, die knap foutloos bleef in het parcours en ook Eirin Losvik kwam dankzij de foutloze omloop op een mooie derde plaats. McNab moest verder Nicolai Aldinger nog voor zich dulden en eindigde zelf met Willunga uiteindelijk op een vijfde plaats.

Goed begin

Het seizoen is dus goed begonnen voor Tim Lips, vorige maand won hij al in Strzegom en nu mag hij daar de overwinning van Sopot bij optellen.

Bekijk hier de uitslag