Piggy French geeft Oliver Townend het nakijken

Piggy French wint de Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials met Vanir Kamira
Piggy French wint de Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials met Vanir Kamira. Foto: Kit Houghton

In de slotfase van de Badminton Horse Trials heeft Piggy French op sublieme wijze de overwinning weggekaapt bij Oliver Townend. French stond voorafgaand aan het afsluitende springparcours nog op een tweede plaats in het klassement. In het afsluitende springonderdeel wist ze door een misrekening van Townend de prestigieuze wedstrijd op haar naam te schrijven.

25 keer is scheepsrecht

De Britse deed al 24 eerdere pogingen om een vijfsterren wedstrijd te winnen en vandaag was het dan eindelijk zover. Nadat Oliver Townend de zege uit handen had gegeven reageerde de amazone emotioneel op haar allereerste vijfsterren overwinning.

Ik ben nog helemaal beduusd en ik vind het ontzettend lastig om nu in woorden uit te drukken wat ik echt voel. Ik ben er zo aan gewend geraakt dat ik anderen moet feliciteren dat ik het nog echt niet kan geloven. En eerlijk is eerlijk, Oliver is ook wel erg moeilijk te verslaan.

Toen ik vanmorgen wakker werd had ik wel het idee dat ik een kans maakte, maar toen ik het parcours ging lopen dacht ik juist dat ik geen schijn van kans zou maken. Ik vond het een van de lastigste parcoursen die ik heb gereden en ondanks dat Vanir Kamira een echte werker is, is dit niet haar grootste talent. Ze is normaal gesproken beter in bochtige parcoursen dan in parcoursen met lastige afstanden.

Het is de tweede keer op rij dat Oliver Townend de overwinning in Badminton uit handen geeft. Vorig jaar won Jonelle Price de prestigieuze eventingwedstrijd. Christopher Burton eindigde met Cooley Lands op een mooie derde plaats en daarmee eindigde hij in het klassement boven Graf Liberty met wie hij een fout kreeg op de waterhindernis.