Oliver Townend behoudt koppositie na cross

Oliver Townend met Ballaghmor Class. Foto: Kit Houghton
Oliver Townend met Ballaghmor Class. Foto: Kit Houghton

Oliver Townend behoudt zijn koppositie na de cross. Met zijn paard Cillnabradden Evo reed de eventingruiter, weliswaar met tijdsoverschrijding, naar de finish van de loodzware cross in Badminton. Die prestatie leverde hem een uiteindelijke zevende plaats op. Met Ballaghmer Class wist Townend echter nog een tandje bij te zetten en dat betaalde zich uit in een fantastische overwinning. Dankzij deze prestatie blijft Townend na de dressuur en cross de aanvoerder van het tussenklassement.

Oliver Townend schreef gisteren al geschiedenis op de Badminton Horse Trials van 2019. Met een eerste score van ruim 80 procent pakte Townend de eerste plaats met Cillnabradden Evo. Vervolgens reed hij met Ballaghmor Class met een score van 78.91 procent naar de tweede plaats in het tussenklassement. Het is voor het eerst in de geschiedenis van Badminton dat een dergelijke prestatie is geleverd.

De Britse Piggy French klimt naar de tweede plaats, dankzij een prachtige omloop met Vanir Kamira. De Britse nummers één en twee voelen wel de hete adem in hun nek van de Australische eventer Christopher Burton. Burton kwam namelijk met beide paarden foutloos door de cross vandaag en dat legde hem geen windeieren. Met Graf Liberty staat hij momenteel op een mooie derde plaats. Met Cooley Lands klimt hij naar plaats vijf in het klassement. Het belooft morgen dus een spannende slotdag, waarin in het springparcours nog van alles mogelijk is.

 Opgave

Merel Blom besloot het crosscountry parcours met Rumour Has It niet uit te rijden. Na een tweetal communicatiefouten vond de amazone het welletjes en besloot haar paard te sparen. Naast Merel Blom waren er nog veertien combinaties die halverwege de cross besloten de stal weer op te zoeken.

Bekijk de rit van Oliver Townend

Bekijk hier de resultaten