Harrie Smolders tweede in GP New York

Indoor Springen ©Paard & Ponygids
Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Harrie Smolders is zondag als tweede geëindigd in de Grote Prijs van New York. Alleen de Egyptische springruiter Nayel Nassar slaagde er in de snelle Nederlander voor te blijven in het klassement. Olivier Philippaerts eindigde op de derde plaats.

We misten hem al op het Nederlands Kampioenschap in Mierlo, maar Harrie Smolders was afgelopen weekend in New York om Nederland te vertegenwoordigen bij de Longines Masters of New York. In de vijfsterren Grand Prix wist Harrie Smolders met de 11-jarige schimmelmerrie Une de l’Othain in beide omlopen foutloos te blijven. Slechts vier andere combinaties slaagden erin hetzelfde te doen, waarbij alleen Egyptenaar Nayel Nassar erin slaagde met Lucifer V een snellere omloop neer te zetten dan Harrie Smolders.

Zowel Lucifer V en Une de l’Othain zijn in eigendom van Jennifer Gates, de dochter van Bill Gates. Jennifer Gates is een bevlogen amazone die sinds vorig jaar traint bij Harrie Smolders. De amazone reed zelf ook mee in de Grand Prix en eindigde op een veertiende plaats in het klassement met haar paard Pumped Up Kicks.

Afgelopen zaterdag maakte Harrie Smolders met Cas 2 deel uit van het winnende Europese team in de prestigieuze Riders Master Cup. In de strijd tussen het Europese en Amerikaanse team wisten de Europese teamruiters onder leiding van teamleider Philippe Guerdat met een verschil van 40 punten te winnen.

Klik hier voor uitslagen