vrijdag, april 12, 2024

Pieter Devos domineert in Grand Prix Miami Beach

De Belgische springruiter Pieter Devos heeft gisteravond de Grote Prijs van Miami Beach in de wacht gesleept. Met de kersverse winst en bijbehorende punten op zak gaat de Belg nu ook aan de leiding in de Global Champions Ranking. Een prachtige tweede plaats was er voor Harrie Smolders en Don VHP Z.

Terwijl de golven van de Atlantische Oceaan braken op de kustlijn van het prachtige strand van Miami Beach maakten 32 springcombinaties zich vanavond op voor een prachtige strijd in de Global Champions Tour arena op het strand van Miami Beach. Het bleek een zinderende wedstrijd te worden waar uiteindelijk acht combinaties zich foutloos door het technisch lastige 1.60m parcours wisten te rijden.Onder hen ook tweevoudig winnares van de GP Miami Beach, Edwina Tops-Alexander.

Spectaculaire barrage

Het was flink nagelbijten tijdens de barrage. De openingsrit van Edwina Tops-Alexander eindigde met vier strafpunten en even leek de Australische amazone al overtuigd dit jaar niet op het podium terecht te komen. Olivier Philippaerts, Christian Ahlmann, Daniel Deusser en Scott Brash liepen vervolgens ook allemaal kleerscheuren op in het parcours en daarmee gloorde er weer een beetje hoop op het gezicht van de amazone. De laatste drie combinaties gooiden echter roet in het eten.

Pieter Devos slaagde er als eerste in een foutloze barrage te rijden. Met Claire Z reed de Belg behoedzaam, maar in een vlot tempo door het lastige parcours en nam de leiding in het klassement over.

Een gretige Malin Baryard-Johnson stuurde haar H&M Indiana naar een prachtige foutloze omloop, maar was daarbij wel langzamer dan Devos.

Harrie Smolders met Don VHP Z. foto: Tabitha de Bie
Harrie Smolders met Don VHP Z. foto: Tabitha de Bie

Als laatste kwam Harrie Smolders het parcours binnen met zijn toppaard Don VHP Z. Hij ging voortvarend van start en leek in te lopen op de tijd van Devos. Voor de laatste hindernis koos Harrie echter voor een extra galopsprong. Met vierhonderdste seconden verschil eindigde de combinatie daarmee op een verdienstelijke tweede plaats.

“Ik wist dat ik snel was in het begin, maar ik voelde dat hij een beetje vlak werd en dus besloot ik een extra galopsprong te rijden. Het was jammer, maar ik kan alleen mezelf de schuld geven dat ik niet aan de tijd van Devos kwam, want Don was echt weer geweldig! Ik weet niet of ik ooit nog een beter paard dan Don zal krijgen”

-Harrie Smolders

Related Articles

3,471FansLike
719VolgersVolg
717VolgersVolg
- Advertisement -spot_img

Latest Articles