Daniel Bachmann Andersen blijft Isabell Werth ruim voor in Grand Prix

/images/Daniel Bachmann Andersen 2019.jpg
Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Don Olymbrio. Foto: Tabitha de Bie


Daniel Bachmann Andersen heeft zojuist, met de hengst Blue Hors Don Olymbrio, Isabell Werth met Don Johnson FRH naar de tweede plaats verwezen in Den Bosch. De Deense combinatie reed een fantastische proef en werd door de jury unaniem op de eerste plaats gezet. Het verschil met Duitse dressuurkoningin bedroeg ruim drie procent. Op het protocol pronkten negens voor de piaffe en ook de net uitgevoerde passage mocht op hoge cijfers rekenen.


Isabell Werth ging aan de leiding in het klassement en stiekem werd er al gedacht dat de Duitse amazone ook vandaag haar zegereeks zou voortzetten. Na afloop van haar proef leek de lichaamstaal van de amazone aan te geven dat ze niet 100% procent tevreden was over haar gereden proef, maar dat belette de jury niet om een score van 74.022 procent toe te kennen, waarmee de amazone in eerste instantie de leiding nam en uiteindelijk voldoende bleek voor een tweede plaats.

Edward Gal derde
Edward Gal reed zijn Glock’s Voice vanmiddag naar een derde plaats in het klassement met 73.478 procent. De combinatie liet mooie onderdelen zien in de proef, waaronder de pirouette rechtsom, waarbij een negen pronkte op het protocol. de score werd gedrukt door lagere cijfers voor het halthouden en de verzamelde galop.
Top vijf
Emmelie Scholtens viel vandaag net buiten het podium. De amazone stuurde de zwarte Vivaldi zoon Desperado vakkundig door de piste en kreeg voor haar optreden krap 73 procent toebedeeld en eindigde daarmee op de vierde plaats. Hans Peter Minderhoud maakte de top vijf vandaag compleet. Met de schimmelhengst Zanardi reed de ruiter uit Oosterbeek naar 71.763 procent en kwam daarmee nipt boven de eindscore van Adelinde Cornelissen, die met Zephyr de zesde plaats mocht innemen vanmiddag.