Zege voor Isabell Werth in Den Bosch

Isabell Werth met Emilio_ Indoor Brabant ©Tabitha de Bie
Isabell Werth met Emilio. Foto: Tabitha de Bie

Op de openingsdag van Indoor Brabant was het opnieuw Isabell Werth die de Grand Prix winst in de wacht wist te slepen. De Duitse amazone heeft haar Emilio meegenomen voor de wereldbekerwedstrijd in Den Bosch en liet als altijd een gedegen proef zien. Helemaal unaniem was het juryoordeel echter niet, want een aantal juryleden bleken ook erg gecharmeerd van het optreden van Daniel Bachmann met Blue Hors Zack.

Voordeel
De totaalscore viel echter ruimschoots in het voordeel van Isabell Werth die daardoor wederom de kampioensdeken mee naar huis mag nemen. Een mooie tweede plaats voor Daniel Bachmann met een score van 76.109 procent, die op zijn beurt Benjamin Werndl met Daily Mirror achter zich wist te laten.
Vijfde plaats voor Dream

De beste Nederlandse prestatie werd vandaag neergezet door hekkensluiter Hans Peter Minderhoud en Glock’s Dream Boy N.O.P.. Dream Boy oogde weliswaar fris, maar dat weerhield zijn ruiter er niet van om de zwarte hengst bedreven door de piste te sturen. De jury beoordeelde de combinatie met een score van 75.022 procent en daarmee eindigde de combinatie op een vijfde plaats in de Grand Prix.
Top 10
Ook Emmelie Scholtens wist een nette score neer te zetten met Apache. De combinatie reed naar 73.522 procent en kwam daarmee boven Patrik Kittel uit op een achtste plaats. Een top 10 notering was er ook voor Emmelie Scholtens en Apache die net een fractie minder scoorden dan Dorothee Schneider. De Ierse Judy Reynolds zette vandaag een zeer nette proef neer met de 17-jarige Vancouver en ging daar korte tijd mee aan de leiding


Duur foutje

Denise Nekeman en Boston STH maakten vandaag hun wereldbekerdebuut en leken op een mooi score af te stevenen. Helaas klonk er midden in de proef een belletje, omdat de amazone een fout maakte in de proef. De amazone wist zich goed te herstellen, maar de opgelopen schade was helaas wel terug te zien in de score. Een duur foutje voor de combinatie die daardoor op de voorlaatste plaats eindigde vandaag.
Diederik van Silfhout eindigde vanavond met Expression N.O.P. op een veertiende plaats gevolgd door Thamar Zweistra met Hexagon’s Double Dutch op plaats vijftien.