21.4 C
New York
vrijdag, september 17, 2021

Buy now

Isabell Werth en Weihegold OLD zegevieren opnieuw in Grand Prix Amsterdam


Het was opnieuw Isabell Werth die de beste proef wist neer te zetten in de wereldbeker Grand Prix. De Duitse amazone had haar getalenteerde merrie Weihegold OLD meegenomen naar Amsterdam en wist met een score van 80.065 procent de wedstrijd naar haar hand te zetten.

De tweede plaats kwam eveneens in handen van een Duitse amazone. Dorothee Schneider behaalde met de imposante Sammy Davis Jr. (v. San Remo) een score van 76.217 procent en daarmee kwam de amazone ruim een half procent voor op Hans Peter Minderhoud en Glock’s Dream Boy.

De handen van het publiek gingen stevig op elkaar voor publiekslieveling Glock’s Dream Boy en de zwarte parel wist zich onder het zadel bij Hans Peter Minderhoud goed te laten zien. De combinatie toont zich bij elke wedstrijd sterker en vandaag loonde dat in een podiumplek met een score van 75.652 procent. Daarmee bleef de combinatie slechts een fractie voor op de Zweed Patrik Kittel en Delauney OLD.

Emmelie Scholtens eindigde met Apache op een keurige achtste plaats in het klassement. Apache liet het publiek even goed weten dat hij in de ring was en de proef met Apache werd door de jury beoordeeld met 73.370 procent.

Thamar Zweistra met Hexagon’s Double Dutch en Tosca Visser met Asther de Jeu hadden wegens uitvallers een startbewijs gekregen voor de Grand Prix en mochten vandaag dus deelnemen aan deze wereldbekerwedstrijd in Amsterdam. Thamar Zweistra behaalde een score van 69.152 procent en Tosca Visser ontving 67.674 procent voor haar proef.

Uitsluiting
Pech was er voor Madeleine Witte-Vrees en Cennin. De combinatie werd uitgesloten van deelname toen de jury bloed constateerde in de kootholte van het linkervoorbeen van Cennin. Bij het verlaten van de ring reageerde de amazone gelaten “Shit happens, ik dacht al dat er wat was, want ik voelde hem al wat trekken in de ring”.

Bekijk hier de uitslag

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
2,941VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles