21.4 C
New York
vrijdag, september 17, 2021

Buy now

Winst voor Robbin Romijn, Alexandra Schelling, Kimberly Loos en Anne-Liza Makkinga

De kop is eraf! De 60e editie van Jumping Amsterdam is vandaag gestart met maar liefst 4 nationale springrubrieken. Robbin Robijn wist met Twin Twin Rv beslag te leggen op de allereerste hoofdprijs van Jumping Amsterdam 2019.

In de openingsrubriek was deze combinatie het snelst in de maar liefst 18 combinaties tellende barrage van de klasse L. Twaalf combinaties wisten in totaal foutloos te blijven, maar met een tijd van slechts 29.56 seconden bleek Robbin Robijn met de 19-jarige vos het snelst. Anouk Tolboom volgde met Everton op een knappe tweede plaats en Dominique Beukers klokte met Elise de derde tijd in deze rubriek.

Klasse M

In de klasse M wist Robbin Robijn opnieuw een foutloze omloop neer te zetten, ditmaal met Galiandra, maar deze combinatie besloot niet uit te komen in de barrage, waarmee het totaal aantal combinaties in de barrage uitkwam op tien. De snelste tijd werd neergezet door Alexandra Schelling en de 13-jarige vosmerrie Gravin van de Dreef. De tijd van 32.07 seconden bleek onverslaanbaar. Het dichtst in de buurt kwam Stijn Testers met de merrie Wiske in 32.66 seconden. Bas Moerings wist de derde tijd neer te zetten in deze rubriek met de nog maar zes jaar jonge Ipsthar.

Klasse Z

Acht van de achtentwintig combinaties wisten een plek in de barrage te bemachtigen middels knap gereden nulrondes in het 1.30m parcours. Kimberly Loos wist met haar Katinka L de snelste tijd neer te zetten met een formidabel gereden omloop. Anouk van der Pluijm had een fractie meer tijd nodig voor haar omloop met Elcapone M, maar daarmee eindigde ze wel op een mooie tweede plaats in het klassement. Jordi van Oosterhout stuurde Fame naar de derde plaats in deze rubriek.

Diabolo en Diábolo op plaats 1 en 2 in klasse ZZ

Ter afsluiting van de nationale rubrieken kwamen de ZZ combinaties in actie. Negenentwintig combinaties gingen de strijd aan om de Telegraaf Prijs en negen van hen wisten het 1.35m parcours foutloos te doorkruisen en een plek in de barrage te bemachtigen. In die barrage werd de strijd tot het laatste moment toe gestreden en was het voorlaatste starter Anne-Liza Makkinga die haar Diabolo naar de snelste tijd reed in slechts 36.49 seconden. Naamgenoot Diábolo onder het zadel bij Belinda de Graaf schoof daardoor een plekje omlaag naar de tweede plaats. Laatste starter Thom de Koff deed met Ferran V nog een verwoede poging om boven de twee amazones uit te komen, maar kwam met een verschil van slechts 8/100s uit op een welverdiende derde plaats in het klassement.

Klik hier voor alle uitslagen

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
2,941VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles