24.9 C
New York
maandag, augustus 2, 2021

Buy now

Razendsnelle Marcus Ehning verovert Grote Prijs van Zwolle

Op meer dan spectaculaire wijze heeft Marcus Ehning vanmiddag de Grote Prijs van Zwolle in de wacht gesleept. Daarmee sluit de topruiter zijn toch al zeer geslaagde deelname aan het concours in Zwolle ook nog eens met een goedgevulde portemonnee af.

De Duitse springruiter mocht als tweede van start in de 13-combinaties tellende barrage en koos daarbij voor de strategie snel-sneller-snelst. Een uitstekende strategie bleek na afloop, want de concurrenten die na deze combinatie in de ring kwamen beten zich een voor een stuk op de tijd van de snelle Duitser.

Het hoogst haalbare bleek uiteindelijk de strijd om de tweede en derde podiumplaats en die strijd werd in het voordeel van de jonge Amerikaanse springruiter Wilton Porter beslist die de tweede prijs in ontvangst mocht nemen. De protegé van Jeroen Dubbeldam reed een voortreffelijke omloop met Caletto Cabano (v San Patrignano Cassini), maar was toch nog net iets langzamer dan de routinier Marcus Ehning en de hengst Firth of Lorne (v. For Pleasure).

Felix Hassmann zette met Balzaci (v. Balou du Roubet) de derde tijd neer en bleef daarmee Alberto Zorzi met Viceversa de la Roque voor in het klassement. Ben Schröder zette het beste Nederlandse resultaat neer met Davino Q en eindigde op de zesde plaats in het klassement achter Juulia Jyläs met Finishing Touch Wareslage.

Lastig

Hoewel parcoursbouwer Henk Linders had ingezet op acht barragekandidaten kwam het totaal uit op dertien, maar niet omdat het basisparcours zo eenvoudig stond opgesteld. Tweeëndertig combinaties kwamen in het parcours in de problemen, waarbij met name de driesprong voor strafpunten zorgde. Halverwege de wedstrijd waren slechts vier combinaties er in geslaagd om zich voor de barrage te plaatsen. Gelukkig voor het enthousiaste en meelevende publiek trakteerden nog eens 9 combinaties op een foutloze omloop, waarmee de barrage uitmondde in een ware strijd.

Bekijk hier de uitslag

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
2,879VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles