Alex David Gill wint CSI1* Grand Prix van Jumping Zwolle

/images/Alex David Gill.jpg
Alex David Gill met Grand Slam VDL. Foto: Tabitha de Bie

Alex David Gill heeft vanmiddag in Zwolle de met 1 ster gedoteerde Grand Prix weten te winnen met zijn paard Grand Slam VDL.

De 20-jarige springruiter wist zich in de 5-koppige barrage als voorlaatste starter prima te redden en stuurde de Cardento zoon koelbloedig door het pittige barrageparcours nam daarmee de koppositie over van Laura Hetzel. Laura Hetzel eindigde hierdoor in het eindklassement op plaats twee in het klassement met haar kwaliteitsvolle merrie Quanita (v. Quidam). De laatste podiumplaats kwam in handen van Peter Olthof met Diablo Blue HS (v. Mr Blue).

Pech was er voor Stefanie Heins die zich weliswaar als eerste wist te plaatsen voor de barrage, maar in die barrage wilde het geenszins lukken en stapelden de strafpunten zich op. Doordat Jeroen Broek ten val kwam in het parcours met zijn paard en te voet het parcours moest verlaten eindigde de amazone op een vierde plaats in het eindklassement.

Klik hier voor uitslagen