Vader en zoon Chardon voortvarend van start in Aken

/images/IJsbrand Chardon.jpg
IJsbrand Chardon. foto: Tabitha de Bie

Vader en zoon Chardon zijn vandaag goed van start gegaan in de inloop-dressuurproef van de internationale vierspanwedstrijd in Aken. Deze proef telt niet mee voor het individuele- en landenklassement, maar is wel een mooie opwarmer voor de vierspanmenners.

Bram Chardon mocht vanmorgen als derde van start op de grasmat in Aken en reed een keurige proef met een uiteindelijke vijfde plaats tot gevolg. IJsbrand Chardon startte als laatste in en reed met zijn span een prima proef, waarvoor hij werd beloond met een derde plaats.

Regerend wereldkampioen Boyd Exell ging aan de haal met de overwinning na een foutloze proef met vloeiende overgangen. Chester Webber eindigde als enige Amerikaanse deelnemer op plaats twee met een verschil van ruim acht strafpunten op de score van Exell. Plaats vier was voor de Franse menner Benjamin Aillaud die ruim twee punten verschil noteerde met nummer vijf Bram Chardon.

Ook Koos de Ronde kwam vandaag in actie met zijn vierspan, maar zijn proef verliep niet helemaal zoals gepland. De menner eindigde met 59.14 strafpunten op een gedeelde zestiende plaats in het klassement.

Morgenochtend gaan de 24 menners hun paarden opnieuw inspannen voor de dressuurproef en het resultaat van deze proef zal meetellen voor het individuele- en het landenklassement.

Klik hier voor uitslagen