21.4 C
New York
vrijdag, september 17, 2021

Buy now

Graves wint Grand Prix, Amerika leidt in Nations Cup

Met 80.606 procent heeft de Amerikaanse Laura Graves de overwinning in de Grand Prix Dressuur in Aken geclaimd. De Amerikaanse amazone zette met haar toppaard Verdades in op winst in de proef die meetelt in de landenwedstrijd en reed als enige een score boven de 80 procent.

In de landenwedstrijd gaat het Amerikaanse team, mede dankzij het optreden van Graves, aan de leiding. Opgeteld bij de scores van teamgenoten Kasey Perry-Glass en Adrienne Lyle, goed voor een individuele vijfde en negende plaats in het klassement, staan de Amerikanen krap 2 punten voor op concurrent Duitsland.

Emmelie Scholtens zette voor Nederland het sterkste resultaat neer. Met de hengst Apache reed de amazone zich individueel naar een achtste plaats. Madeleine Witte-Vrees eindigde op plaats twaalf met Cennin en Hans Peter Minderhoud reed met de schimmelhengst Zanardi naar 72.842 procent wat een individuele 15e plaats opleverde. Anne Meulendijks zette met MDH Avanti N.O.P. de vierde Nederlandse score neer met 71.304 procent werd haar resultaat het streepresultaat voor de landenwedstrijd.

In de tussenstand van de landenwedstrijd staat Nederland op een voorlopig vierde plaats met een verschil van ruim twee punten met het team van Denemarken. Op nummer twee staat het Duitse dressuurteam die op hun beurt ruim twee punten verschil noteren met koploper Team U.S.A. Vooral voor Isabell Werth verliep de proef met haar paard Emilio niet naar wens en met een teleurstellende score van 72.516 werd deze combinatie het streepresultaat in de landenwedstrijd.

Team Zweden staat voorlopig zesde en zij moesten de klus door, het uitvallen van Patrik Kittel vanwege een geconstateerde onregelmatigheid bij zijn paard, met zijn drie├źn zien te klaren. Team Spanje staat met 3 punten verschil met Nederland op een voorlopige vijfde plaats in de landenwedstrijd.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
2,942VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles