Jeroen Dubbeldam te snel voor Lisa Nooren en Leopold van Asten

/images/Jeroen Dubbeldam 22062018.jpg
Jeroen Dubbeldam met Gioia van het Neerenbosch. Foto: Tabitha de Bie

Jeroen Dubbeldam kwam vanmiddag als dertiende starter de Rotterdamse arena binnen met de 12-jarige Gioia van het Neerenbosch en reed daar een magistrale omloop in slechts 58.94 seconden. Als enige bleef deze combinatie onder de 59 seconden en dat leverde de combinatie de overwinning op in deze rubriek en een mooie opwarmer voor de Grote Prijs van Rotterdam die later vandaag verreden zal worden. 

Lisa Nooren kwam nog het dichtst in de buurt van de tijd van Dubbeldam. Met de snelle 10-jarige Dienellie (v. Berlin) reed de amazone haar omloop vol overgave, maar haar omloop duurde toch nog een krappe seconde langer dan die van Jeroen Dubbeldam.

Leopold van Asten zat Lisa Nooren op de hielen. Met VDL Groep Urane de Talma reed de springruiter net een fractie langzamer dan Lisa Nooren, maar zijn rit zorgde wel voor een volledig Nederlands podium.

Patrice Delaveau reed zich met Vestale de Mazure HDC naar een vierde plaats en Hans-Dieter Dreher stuurde Embassy II naar plaats vijf.

Een top tien notering was er verder voor Doron Kuipers met Charley, Marc Houtzager met Mr. Europe en Kevin Jochems met Edgarrento.

Bekijk hier de volledige uitslag