Koos de Ronde Nederlands Kampioen Vierspannen 2017

/images/Koos de Ronde 23042017.jpg
Koos de Ronde. Foto: Tabitha de Bie

Nadat Koos de Ronde gisteren de leiding in het tussenklassement had overgenomen van IJsbrand Chardon beloofde het vandaag in het onderdeel vaardigheid een spannende ontknoping te gaan worden. Koos de Ronde wist het hoofd echter koel te houden en gaf zijn voorsprong op de familie Chardon niet meer uit handen. Vader en zoon Chardon maakten het podium compleet door respectievelijk brons en zilver te behalen.

IJsbrand Chardon begon het NK door na het onderdeel dressuur de leiding te nemen in het NK tussenklassement. Het was zoon Bram Chardon die op dat moment op een achtste plaats stond. De grote verschuiving vond gisteren plaats na de marathon. Bram Chardon wist in de marathon iedereen voor te blijven en finishte als eerste. Hierdoor steeg hij naar een derde plaats in het tussenklassement en moest zijn vader en Koos de Ronde voorlaten. Koos de Ronde verwisselde na het onderdeel marathon van plaats met IJsbrand Chardon en nam de koppositie over.

Voor IJsbrand Chardon verliep de vaardigheidsproef niet volgens plan met een vijftiende plaats zakte hij terug in het klassement en moest hij genoegen nemen met de bronzen medaille. Bram Chardon werd vandaag achtste in de vaardigheidsproef en steeg daarmee een plaatsje en mocht naast zijn vader op het podium plaatsnemen om het zilver in ontvangst te nemen.

Hoewel Koos de Ronde Bram Chardon moest voorlaten in de uitslag van de vaardigheidsproef door elfde te worden veranderde dat niets meer aan het feit dat hij met een totaal van 148.22 punten de beste Nederlandse prestatie had neergezet over drie onderdelen. Hij mocht dan ook op het hoogste podium plaatsnemen om gehuldigd te worden als Nederlands Kampioen Vierspannen 2017.

In de Internationale wedstrijd ging de overwinning naar regerend wereldkampioen Boyd Exell (Australië). Hij kwam als sterkste uit de dressuur en de marathon en vandaag werd hij vierde in het onderdeel vaardigheid en dat was voldoende om deze internationale wedstrijd te winnen.

Bekijk hier de uitslag van het NK

Bekijk hier de uitslag van de internationale wedstrijd