NK vierspannen: Koos de Ronde neemt leiding over na marathon

/images/Koos de Ronde 22042017.jpg
Koos de Ronde. Foto: Tabitha de Bie


Nadat gisteren IJsbrand Chardon nog aan de leiding ging in de tussenstand van het NK Vierspannen vonden er vandaag kleine verschuivingen plaats in het tussenklassement. In de marathon van de vandaag was het namelijk zoon Bram Chardon die als hoogste eindigde van de Nederlandse deelnemers en daardoor een paar plaatsjes steeg in het tussenklassement. Koos de Ronde bleef met zijn marathonrit IJsbrand Chardon voor, waardoor die een plekje moest inleveren.

Na twee onderdelen staat nu Koos de Ronde met zijn vierspan met in totaal 143.12 punten bovenaan in het tussenklassement en hij is daarmee van plaats gewisseld met IJsbrand Chardon. IJsbrand Chardon heeft nu in totaal 147.71 punten en blijft daarmee tweede in het tussenklassement. Hij wordt echter op de hielen gezeten door Bram Chardon die op minder dan een punt afstand staat van zijn vader.

Het gat naar de nummer vier in het tussenklassement, Theo Timmerman, is een stuk groter. De vierspanmenner zakte vandaag na de marathon een plaats in het klassement en staat op plaats vier in het tussenklassement met 164.15 punten na twee onderdelen.

Voor morgen staat de vaardigheid op het programma, waarna bekend zal zijn wie zich de nieuwe Nederlandse kampioen vierspannen mag gaan noemen. De top drie menners komen als laatste in actie in deze slotrubriek, die tevens een internationale wedstrijd betreft, waarbij Boyd Exell op dit moment aan de leiding gaat na twee onderdelen en Koos de Ronde volgt op plaats twee.

Bekijk hier de tussenstand na de onderdelen dressuur en marathon