CSI Oliva: Tweemaal winst voor Willem Greve

/images/Willem Greve 18032017.jpg
Willem Greve en Elke Maria M. Foto: Tabitha de Biea


Willem Greve beleefde vandaag een succesvolle dag in Oliva. Vanmorgen pakte de springruiter al de overwinning in de 1.40m rubriek en vanmiddag wist hij opnieuw alle combinaties achter zich te laten in de 1.45m rubriek.

In de tweesterren Gold rubriek op 1.45m gingen 45 combinaties van start, waarvan acht combinaties een foutloze omloop wisten neer te zetten, waaronder Stefanie Heins met Dacaro (v. Carolus II), Hendrik Jan Schuttert met Evander HS (v. Unaniem) en Willem Greve met Elke Maria M (v. Cornet Obolensky).

Van die acht foutloze combinaties kon er uiteindelijk maar een de winnaar zijn en dat betekende dat zij nogmaals de strijd met elkaar aan moesten gaan in de ring. En in die tweede omloop wisten zeven van de acht combinaties opnieuw een foutloos parcours af te leggen, waardoor de overwinning volledig was gebaseerd op wie de snelste omloop had gereden en dat was Willem Greve.

Met zijn Elke Maria M wist de springruiter met overtuiging de snelste omloop neer te zetten in een tijd van slechts 41.39 seconden en wist daarmee als enige onder de 42 seconden te blijven. Op plaats twee volgde Romain Sottas (ZWI) met de schimmel Countdown IV in een tijd van 42.04 seconden. Laura Klaphake uit Duitsland maakte de top drie compleet door met Catch me if you Can 21 de derde tijd van de dag neer te zetten.

Hendrik Jan Schuttert viel met Evander HS net buiten het podium en Stefanie Heins eindigde met wederom een foutloze omloop op plaats zes. Gerco Schröder werd tiende met Glock’s Debalia en Ruben Romp eindigde met Happy op plaats elf.

Bekijk hier de volledige uitslag