14.6 C
New York
donderdag, oktober 6, 2022

Buy now

Start dressuur jeugdcompetitie succesvol voor Van Peperstraten

In Nieuw en Sint Joosland vond de aftrap plaats van de KNHS dressuur jeugdcompetities. Ponyamazone Daphne van Peperstraten won vorig jaar de KNHS Felix Cup en lijkt met de winst in de eerste wedstrijd te gaan voor prolongatie. Febe van Zwambagt won met ruime afstand bij de junioren en de zege bij de Young Riders om de MDH Kostendrukkers Cup ging naar Jeanine Nieuwenhuis.

Daphne van Peperstraten sloeg met haar EK-pony Don Camillo Du Bois een gaat van ruim drie procent naar concurrente en teamgenote Zoe Kuintjes en Elin’s Nonsisdador (74,15% en 70.68%). Ook boven de 70 procent scoorde Kim Noordijk en haar pony Brasil (70.47%). Een mooie start van het nieuwe seizoen van de KNHS Felix Cup voor ponycombinaties in de klasse Z2 voor Van Peperstraten, die vorig jaar de Cup veroverde.

Junioren
Febe van Zwambagt sloeg haar slag bij de junioren in KNHS MDH Kostendrukkers Cup. Als enige wist de amazone uit Bergharen boven de 72 procent te scoren. Met FS Las Vegas plaatsen de juryleden Febe boven Diana van de Bovenkamp met Corvette en Veronique van der Panne met Boy-Bentley. De veertienjarige Thalia Rockx reed de door haar vader Johan gefokte Verdi en Cenda de la Fazenda naar de vierde en vijfde plaats.

Young Riders
Bij de Young Riders staat Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene op dit moment voor op haar concurrenten. Ze wonnen met een royale voorsprong van de al meer ervaren combinaties Lotte Meulendijks met MDH Ohio en Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Watteau.

Uitslag KNHS Felix Cup, Nieuw en Sint Joosland
1. Daphne van Peperstraten, Don Camillo Du Bois (v.Dornick B), 74,15%
2. Zoe Kuintjes, Elin’s Nonsisdador, (v.Nostradamus), 70,68%
3. Kim Noordijk, Brasil (v.Sandokan’s Leonardo), 70,47%
4. Coco Soffers, Don’t Forget Me (v.Don’t Forget), 69,79%
5. Romy Verweij, Brouwershaven’s Nairobi (v.Woldhoeve’s Silco), 68,76%

Uitslag KNHS MDH Kostendrukkers Cup, junioren
1. Febe van Zwambagt, FS Las Vegas (v.Lord Loxley), 72,39%
2. Diana van de Bovenkamp, Corvette (v.Rhodium), 69,82%
3. Veronique van der Panne, Boy-Bentley (v.Johnson), 67,97%
4. Thalia Rockx, Verdi De La Fazenda (v.Florett As), 67,79%
5. Thalia Rockx, Cenda de la Fazenda (v.Don Schufro), 67,66%

Uitslag KNHS MDH Kostendrukkers Cup, Young Riders
1. Jeanine Nieuwenhuis, TC Athene (v.United), 72,11%
2. Lotte Meulendijks, MDH Ohio (v.Indoctro), 69,69%
3. Lisanne Zoutendijk, Kostendrukkers Watteau (v.Jazz), 68,77%
4. Laurie Vervoort, Chester (v.Tuschinski), 66,89%
5. Carlijn Huberts, Romeo (v.Jazz), 66,89%

SourceKNHS

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,514VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles