woensdag, mei 22, 2024

Frankrijk winnaar Nations cup dressuur Rotterdam

Rotterdam- Na de grand prix special en de kür op muziek is vandaag de finale in de landenstrijd beslecht met een absolute overwinning voor de Franse dressuurploeg onder leiding van de chef d’équipe Jean Morel. De strijd om de nummers twee en drie op het podium bleek een spannende strijd, want na de Spécial lagen de scores van Zweden, Duitsland en Groot-Brittannië dicht bij elkaar.

Hoewel de Nederlandse dressuurploeg geen rol van betekenis meer speelde in deze landenwedstrijd, was er nog wel een mooie overwinning weggelegd voor Emmelie Scholten en de 10-jarige hengst Indian Rock (v. Apache). Met een percentage van ruim 75.57 procent zette de amazone de hoogste score neer in de spécial. Een mooie comeback score van de amazone die op het CHIO haar rentree maakte.

Emmelie Scholtens met Indian Rock ©Tabitha de Bie

Na de Grand Prix van vanmiddag ging het Franse dressuurteam nog stevig aan de leiding met een totaal van 14 punten. Daarmee was de afstand tot de nummer twee, team Zweden, met een totaal van 39 in deze landenstrijd flink te noemen. De strijd zou zich daarmee gaan afspelen om de tweede en derde podiumplaats tussen Zweden, Duitsland, , Groot-Brittannië België en de Verenigde Staten.

Diederik van Silfhout kwam nog individueel de ring in met de 13-jarige ruin Filius Apache (zoon van Apache). De combinatie danste naar een score van ruim 75 procent.

Kür winnaar

De individuele overwinning in de kür op muziek was voor Morgan Barbançon die een mooie proef neerzette met de 11-jarige Habana Libre A. De jury beloonde deze combinatie dan ook grif met 79.820 procent en daarmee pakten zij de individuele overwinning in deze kür. Daarnaast werd de koppositie van het Franse team nog eens extra verstevigd door deze mooie score.

Related Articles

3,471FansLike
719VolgersVolg
717VolgersVolg
- Advertisement -spot_img

Latest Articles