6 C
New York
dinsdag, maart 28, 2023

Buy now

Smolders tweede in St Tropez

Harrie Smolders heeft zich met zijn toppaard Monaco naar een tweede plaats gereden in de vijfsterren Global Champions Tour Grand Prix van Sint Tropez. De kersverse nummer 2 van de wereldbekerfinale in april wist in Zuid-Frankrijk alleen de Zweedse Malin-Baryard Johnsson niet achter zich te laten. Het was na de wereldbekerfinale in Leipzig de eerste wedstrijd van Smolders en Monaco. Eerder op de dag eindigde Smolders, samen met zijn teamgenoot Ben Maher als Paris Panthers, op de vierde plaats in de Global Champions League.

Eerste keer

Na hun fantastische tweede plaats in de wereldbekerfinale in Leipzig was de Global Champions Tour wedstrijd van Sint Tropez weer de eerste start voor Harrie Smolders en de 13-jarige ruin Monaco. Aan vorm hebben ze na de rustperiode niets ingeboet. Zaterdagavond bleven ze, zowel in de Global Champions League als in de Grote Prijs, met hindernissen op een hoogte van 1.60m foutloos.

Twaalf combinaties deden dat in totaal in de grote prijs en die moesten in de barrage uitvechten wie de grootste greep zouden doen uit de rijk gevulde prijzenpot. Smolders en Monaco streden van start tot finish, bleven foutloos in 35.35 seconden. Daarmee nam de huidige nummer 7 van de FEI wereldranglijst de leiding in de wedstrijd.

Razendsnelle Baryard Jonhsson

De razendsnelle Zweedse amazone Malin Baryard Johnsson zag de verrichtingen van Smolders van de zijlijn. In de barrage wist zij vervolgens een fractie van de tijd van Smolders af te halen. Met haar gretige en geroutineerde H&M Indiana klokte Malin een tijd van 34.71 seconden en bleef foutloos. Daarmee verwees ze Smolders naar de zeer goede tweede plaats. Het verschil was 0.74 seconden en 40.000 euro.

Harrie Smolders beleefde een goed weekend in Sint Tropez, zijn eerste Global Champions Tour deelname van dit seizoen. Hij werd tweede in de Grand Prix, twaalfde individueel in de Global Champions League wedstrijd. Daarnaast werd hij vierde met zijn team Paris Panthers in de Global Champions League en behaalde hij met zijn ‘tweede’ paard Une de l’Othain op vrijdag twee keer een topklassering.

Goed op dreef

De Nederlandse springruiters zijn goed op dreef in de Global Champions Tour wedstrijden. Vorige week won Sanne Thijssen nog de Grote Prijs van Madrid. In de tussenstand na vijf wedstrijden vinden we vijf ruiters van TeamNL, Bart Bles, Maikel van der Vleuten, Sanne Thijssen en Harrie Smolders, bij de beste 31 in het klassement. Volgend weekend staat de Global Champions Tour van Hamburg op de kalender.

Klik hier voor de volledige uitslag

SourceKNHS

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,748VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles