24.3 C
New York
woensdag, mei 18, 2022

Buy now

Nederland wint Nations Cup dressuur in Rotterdam

Met een teamtotaal van 15 verzamelde punten heeft het Nederlandse dressuurteam een klinkende overwinning behaald in de Nations Cup in Rotterdam.

Het team van bondscoach Alex presteerde goed in Rotterdam. Een eerste plaats voor Hans Peter Minderhoud en Dreamboy N.O.P. in de Spécial tesamen met een tweede plaats voor Dinja van Liere ondanks wat kleine foutjes met Hermes, zorgde voor een goed uitgangspunt voor de kür.

Edward Gal met Glock’s Total US. Foto: Tabitha de Bie

In de kür mochten Marlies van Baalen met Go Legend en Edward Gal met Total US van start. Bij Marlies van Baalen slopen wat foutjes in de proef, waardoor zij op een vierde plaats terecht kwam, het uiteindelijk streepresultaat voor het team. Edward Gal kwam met de nog jonge Total US in de ring op de muziek van de kür die hij met Totilas reed. Het was negen jaar geleden namelijk dat hij met Totilas in Rotterdam de kür reed op deze muziek.

Voor de aanwezigen voelde het ook nu weer magisch aan. De zwarte Totilas zoon trad in de hoefsporen van zijn vader en wist het publiek te betoveren. De score liep op naar maar liefst 84,280 procent. Het was niet een score die deze combinatie de individuele overwinning opleverde, maar wel de teamoverwinning. Een mooie opsteker ook voor de bondscoach aan de vooravond van de Spelen in Tokio.

Duitsland mocht als tweede plaatsnemen op het podium en het Belgische dressuurteam werd derde.

Isabell Werth wint kür

Individueel gezien was het de avond van Isabell Werth. Met Weihegold OLD reed de Duitse topamazone naar een score van 87.530 procent.

Bekijk hier de uitslag van de nations cup.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,311VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles