20.5 C
New York
dinsdag, juni 28, 2022

Buy now

Wereldtop naar CHIO Rotterdam

Zowel de nummer 1 van de Longines Ranking (springen), Daniel Deusser (DE), als de nummer 1 van de FEI Dressage Ranking Isabell Werth (DE) starten komende week tijdens het 72ste CHIO Rotterdam. Ook alle Nederlandse top spring- en dressuurcombinaties verschijnen in het Rotterdam Stadion. In totaal komen er 32 dressuurcombinaties uit 8 landen en 159 springcombinaties uit 20 landen naar het Kralingse Bos. Het gehele evenement wordt online uitgezonden.

‘Iedereen vindt het geweldig’

“Je wil niet weten hoe blij ik was, toen we besloten dat het CHIO dit jaar echt door ging”, zegt Theo de Rooij, voorzitter van het CHIO Rotterdam. “En de ruiters ook, eigenlijk iedereen die ik spreek, vindt het geweldig dat het CHIO Rotterdam eraan komt. En dat is het ook… zowel in Rotterdam als in de paardensportwereld zijn er niet of nauwelijks evenementen geweest.”

“Alles draait dit jaar om topsport. Met het CHIO Rotterdam als allerlaatste 5* wedstrijd voor de Olympische Spelen is het deelnemersveld van ongekend hoog niveau”, zegt Ron Voskuilen, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. “Ruiters, paarden en coaches hebben het CHIO meer dan ooit nodig in hun voorbereiding op de Spelen. Na veel puzzelen en een positieve ontwikkeling van de Corona cijfers gaan we op een verantwoorde wijze een mooi evenement tegemoet.”

In verschillende opzichten is het komende CHIO een opmaat naar de Olympische Spelen in Tokio. Zeker voor de ruiters, paarden en bondscoaches. Olympisch parcoursbouwer Santiago Varela bouwt de parcoursen van o.a. de Longines FEI Jumping Nations Cup™ en de Longines Grand Prix. Bij de dressuur zullen de Europese leden van het Olympische jury corps in de juryhokjes plaats nemen.

Het CHIO Rotterdam is dit jaar met een gelimiteerd publiek. De meest recente versoepelingen kwamen te laat om nog tribunes bij te bouwen en kaarten te verkopen.  Het evenement is volledig online te volgen via verschillende kanalen. Dressuurliefhebbers kunnen zelf live mee jureren tijdens de dressuurrubrieken met de Spectator Judging app.

Over het CHIO Rotterdam:

Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische outdoor topsportevenement met vijf sterren dat zich kan scharen bij de internationale topevenementen in de wereld. Met een historie van 72 jaar spring- en dressuursport van het allerhoogste niveau, is het CHIO Rotterdam bovendien het oudste topsportevenement van Rotterdam. Voor het bedrijfsleven is het CHIO Rotterdam (buiten Corona-tijd) al jaren ‘the place to be’. Het CHIO wordt bezocht door vooraanstaande politici en de zakelijke top van Rotterdam en Nederland. Samen met het KLM Open en het ABN AMRO World Tennis Tournament behoort het CHIO Rotterdam tot de top 3 van Nederlandse hospitality events. Uniek is de ‘jaar rond’ betrokkenheid van het bedrijfsleven via business clubs zoals Vrienden van het CHIO, CHIO Port Club Rotterdam, Sociëteit Schoufour, etc.

Het evenement is niet alleen een unieke ontmoetingsplaats voor paardensportliefhebbers en bedrijfsleven. Het CHIO Rotterdam draagt middels een aantal maatschappelijke programma’s ook bij aan de Rotterdamse samenleving en is met een uitgebreid kinderprogramma, shows, entertainment en het alombekende Stroodorp een topevenement voor iedereen.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,367VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles