2.1 C
New York
donderdag, december 1, 2022

Buy now

Ehrens maakt springploeg Rotterdam bekend

Bondscoach Rob Ehrens heeft het team bekendgemaakt waarmee hij zal starten in de Longines Nations Cup van CHIO Rotterdam. De landenwedstrijd in Rotterdam is tevens de laatste observatiewedstrijd in aanloop naar de Olympische Spelen. Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders, Marc Houtzager en Willem Greve zijn door de bondscoach geselecteerd.

De Longines FEI Nations Cup of the Netherlands staat op vrijdagmiddag 2 juli om 17.00 gepland tijdens CHIO Rotterdam in het Kralingse Bos. Tien landen komen aan start. Voor de landen die in Tokio deelnemen is deze wedstrijd de laatste serieuze test voorafgaand aan de Olympische Spelen.

Voor bondscoach Rob Ehrens is het zijn laatste observatiewedstrijd van de Nederlandse springruiters. Na het CHIO, met de Nations Cup op vrijdag en de Longines Grote Prijs van Rotterdam op zondagmiddag 4 juli, zal de ervaren keuzeheer zijn definitieve acht namen van vier ruiters en vier paarden bekend moeten maken. Op maandag 5 juli is de uiterlijke datum dat die namen bij de FEI en bij NOC*NSF aangemeld moeten zijn.

TeamNL in de FEI Nations Cup

De vier Nederlandse combinaties die door Rob Ehrens geselecteerd zijn voor de FEI Nations Cup tijdens CHIO Rotterdam zijn: Maikel van der Vleuten met Beauville Z (v.Bustique)
Harrie Smolders met Dolinn N.O.P. (v.Cardento)
Marc Houtzager met Sterrehof’s Dante N.O.P. (v.Canturano I)
Willem Greve met Zypria S N.O.P. (v.Canturo)

Voor Maikel van der Vleuten en Beauville Z is dit hun eerste landenwedstrijd van het seizoen. De overige drie maakten deel uit van het team in La Baule vorige week.

Veertien Nederlanders aan start

Tijdens CHIO Rotterdam komen veertien Nederlandse springruiters aan start. Naast de vier genoemde teamleden zijn dat: Jur Vrieling, Wout Jan van der Schans, Sanne Thijsen, Frank Schuttert, Kevin Jochems, Demi van Grunsven, Michael Greeve, Kim Emmen, Bart Bles en Jack Ansems.

“Ik heb vier ruiters die de Landenwedstrijd rijden. De rest zal zich zo goed mogelijk moeten laten zien”, vertelt Ehrens. “Iedereen moet hard werken aan een zo goed mogelijke performance.”

Jeroen Dubbeldam niet naar Rotterdam

Jeroen Dubbeldam ontbreekt in Rotterdam. De Olympisch kampioen van 2000 reed twee weken geleden met Oak Grove’s Carlyle nog mee in de Nations Cup van Sankt Gallen. Inmiddels is Carlyle verkocht en wordt deze uitgebracht door de Ier Daniel Coyle.

Klik hier voor de website van CHIO Rotterdam en klik hier voor het programma

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,587VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles