44 GP ruiters uit 7 landen nemen deel aan de Rotterdam Hickstead Grand Prix Challenge

Charlotte_Dujardin met_Mount St John Freestyle
Charlotte Dujardin is een van de deelnemers aan de Grand Prix Dressage Challenge. Foto: Tabitha de Bie

44 Grand Prix dressuurruiters uit zeven landen (Australië, Denemarken, Groot Brittannië, Ierland, Noorwegen en natuurlijk Nederland) nemen deel aan de online Rotterdam Hickstead Grand Prix Challenge die op 18 en 19 juli a.s. wordt uitgezonden met live commentaar. Op de deelnemerslijst staan o.a. regerend Olympisch kampioen Charlotte Dujardin, KNHS talent van het jaar Jeanine Nieuwenhuis, Olympische ruiters Patrick van der Meer (NED) en Jorinde Verwimp (BEL), Dane Rawlins voor Ierland, Tristan Tucker voor Australië, Mikaela Soriatie voor Noorwegen, Sune Handsen voor Denemarken en nog vele anderen.

De complete line up is ook te vinden op de eventwebsite rotterdamhicksteadgpc.com. De uitzending met live commentaar van juryleden vindt plaats op 18 en 19 juli a.s. op dit kanaal. Meer informatie over het programma, sponsoren, startlijsten, etc. volgt. (#rotterdamhicksteadgpc)

Interessante line up

“We kijken erg uit om deze ruiters na lockdown in actie te zien. De deelnemerslijst heeft zeer ervaren ruiters maar ook veel aanstormend talent, het is een zeer interessante line up”, zegt Mariëtte Sanders. “Daarnaast is het voor ons geweldig om weer plaats te nemen in onze ‘online’ juryhokjes, alhoewel we nog geen punten mogen geven,” voegt Stephen Clarke toe. 
 

Ruiters die in Rotterdam starten: Ruiters die in Hickstead starten:  
   
Kirsten Beckers Luke Baber-Davies  
Ashley Brons Katie Bailey
Alexa Fairchild Alex Baker
Dominique Filion Louise Bell
Nars Gottmer Nicola Buchanan
Kebie van der Heijden Nikki Barker
Danielle Heijkoop Liz Diegutis
Carlijn Huberts Charlotte Dujardin
Lucie Lauws Emile Faurie
Laurens van Lieren ​Sune Hansen
Patrick van der Meer Pammy Hutton
Simon Missiaen  Matt Hicks
Jeanine Nieuwenhuis Willow Kemp
Lotje Schoots Shaun Mandy
Romy van der Schaft Elle McCarthy
Margot Timmermans ​Lisa Marriott
Tristan Tucker Kirsty Mepham
Jorinde Verwimp Dannie Morgan
Kelly Zuidervaart Daniel Watson
Thamar Zweistra Dane Rawlins
  Sadie Smith
  Mikaela Soriatie
  Vicky Thompson
  Bronte Watson

Over CDIO Hickstead:

Dressage at Hickstead – is hét outdoor dressuur event in Groot Brittannië en voor de CDI3*. Dressage at hickstead ontstond in 1993 na een vierjarige intensieve voorbereiding door internationaal dressuurruiter Dane Rawlins en een kleine groep financiers op het landgoed van Douglas Bunn’s All England Jumping Course in Hickstead, West Sussex. Het eerste jaar viel samen met het beëindigen van het Goodwood dressuurevenement. Binnen enkele jaren groeide Dressage at Hickstead uit tot het belangrijkste outdoor dressuur evenement voor zowel de nationale als internationale dressuur.

Over CHIO Rotterdam:

Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische topsportevenement met vijf sterren dat zich kan scharen bij de internationale topevenementen in de wereld. Met een historie van 72 jaar spring- en dressuursport van het allerhoogste niveau is het CHIO Rotterdam bovendien het oudste topsportevenement van Rotterdam. Voor het bedrijfsleven is het CHIO Rotterdam al jaren ‘the place to be’. Het CHIO wordt bezocht door vooraanstaande politici en de zakelijke top van Rotterdam en Nederland. Samen met het KLM Open en het ABN AMRO World Tennis Tournament behoort het CHIO Rotterdam tot de top 3 van Nederlandse hospitality events. Uniek is de ‘jaar rond’ betrokkenheid van het bedrijfsleven via business clubs zoals Vrienden van het CHIO, CHIO Port Club Rotterdam, Sociëteit Schoufour, etc.

Het evenement is niet alleen een unieke ontmoetingsplaats voor paardensportliefhebbers en bedrijfsleven. Het CHIO Rotterdam draagt middels maatschappelijke programma’s bij aan de Rotterdamse samenleving. Dit doet zij met een uitgebreid kinderprogramma, shows, entertainment en het alombekende Stroodorp een topevenement voor iedereen.