14.6 C
New York
donderdag, oktober 6, 2022

Buy now

Array

Daniel Deusser oppermachtig in GCT seizoensaftrap Doha

Daniel Deusser heeft het GCT seizoen afgetrapt met een klinkende overwinning in Doha. Met de nog maar 10-jaar jonge Killer Queen VDM zette Deusser het beste resultaat neer in de 7 combinaties tellende barrage en daarmee heeft hij het allereerste ticket voor de seizoensafsluiter de Super Grand Prix van Praag alvast in handen.

De Duitse springruiter was zelf bijna sprakeloos na afloop van de wedstrijd. “ze is echt nog heel jong met haar 10 jaar. Ik denk dat ze hier heeft laten zien dat ze op dit moment al één van de beste paarden ter wereld is. Iedereen heeft als doel een ticket voor de Super Grand Prix in de wacht te slepen en ik ben blij dat voor mij de druk er nu al vanaf is”, reageerde de springruiter na afloop. “Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik de rest van het seizoen niet meer wil winnen!”

Magistrale tijd

Naast Deusser wisten nog zes andere combinaties de barrage van de 1.60m Grand Prix te behalen. Deze kleine verzameling van topspringruiters trakteerde het publiek op een spannende eindstrijd, waarbij de eerste vier starters in hun poging de winst te pakken er allemaal een balk aftikten. Bij de laatste drie starters slaagde elke combinatie er vervolgens in sneller te rijden dan zijn voorganger. Jérome Guéry an Quel Homme de Hus reed een magistrale foutloze omloop, waarmee hij in ieder geval al zeker was van een podiumplek. Zijn landgenoot Nicola Philippaerts stuurde een gretige Katanga vh Dingeshof ruim twee seconden sneller door het barrageparcours. Daniel Deusser mocht als laatste van start en kwam met Killer Queen VDM al razendsnel uit de startblokken. Met grote sprongen richting de dubbel wist de Duitser zijn paard al dichtbij de overwinning te brengen. In de laatste lijn maakte de combinatie het nog even af om vervolgens af te kloppen in de magistrale tijd van 42.54s.

Klik hier het volledige resultaat

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,514VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles