14.3 C
New York
donderdag, oktober 6, 2022

Buy now

Array

Kampioenen gehuldigd tijdens 2e dressuurweekend Indoorkampioenschappen

Het tweede dressuurweekend van de KNHS Indoorkampioenschappen op het Nationaal Hippisch Centrum is weer succesvol verlopen. De dressuurpony’s streden vandaag om de felbegeerde medailles in de hoogste klassen. Evi van Rooij prolongeerde haar titel in de Felix Hippisch prijs klasse Z2 D/E pony’s.
Maar ook de klasse B paarden stond vandaag in Ermelo op het programma.

Dat pony A-kaderlid Evi van Rooij een sterke combinatie vormt met haar topper King Stayerhof’s Jango bewees ze vanavond wederom door het kampioenschap in de klasse Z2 D/E op haar naam te schrijven. Een hattrick, aangezien ze in 2019 ook al tweemaal op de KNHS Kampioenschappen in de hoogste klasse goud won.

Haar sprekende Kür op muziek werd beloond met een score van maar liefst 77,37%. Daarmee bleef ze Jill Bogers met First Hummer ruim voor die als tweede eindigde. Brons was er voor Lilli van den Hoogen met Martinez Candyman. Tevreden kijkt kampioene Evi terug op haar proeven: “Over de eerste proef was ik heel erg tevreden. De draf ging heel fijn en we maakten helemaal geen fouten. Mijn pony gaf me echt een goed gevoel.”

Felix Hippisch klasse Z2 D/E pony’s                                        1e proef – Kür – Totaalscore

1. Evi van Rooij (Sint-Michielsgestel) – King Stayerhof’s Jango, 74,915% – 77,375% – 76,145%
2. Jill Bogers (Alem) – First Hummer,                                      74,658% – 75,042% – 74,850%
3. Lilli van den Hoogen (De Meern) – Martinez Candyman,       70,513% – 74,958% – 72,7355%

Mirre van Meijel was vandaag de beste in de klasse Z1/Z2 cat. C en won de gouden medaille. Ze reed haar pony naar een score van 67,20%. Naast talentvol dressuurpony is Regina’s Hielke ook succesvol menpony. Mirre vertelt: “Ik was heel erg tevreden over onze proef. Hielke doet altijd super goed zijn best voor mij. Hij wil graag voor je werken en laat me nooit in de steek.”

Felix Hippisch klasse Z1/Z2 cat. C

1. Mirre van Meijel (Swolgen) – Regina’s Hielke, 67,206%
2. Jill van Hooff (Elshout) – Dajo, 66,410%
3. Bridget Lock (Appeltern) – Forest Gump, 63,504%

Met ruime overmacht won Kebie Raaijmakers de klasse Z1 cat. D/E. Met haar pony Happy Feet pakte ze een voorsprong van bijna drie procent op haar concurrenten. Een dolblije Kebie vertelt: “Alles ging vandaag zoals het zou moeten gaan. We konden heel safe en makkelijk rijden. Vorige week reed ik met een andere pony mee op de Indoorkampioenschappen in de klasse M1 en werd ik toen derde. Nu dan kampioen met Happy Feet en daar ben ik echt heel blij mee!”

Pavo prijs klasse Z1 D/E

1. Kebie Raaijmakers (Sint-Michielsgestel) – Happy Feet, 69,706%
2. Manoek Linssen (Diessen) – Jacco, 66,814%
3. Linde Hofs (Hengelo Gld.) – Bloemendael’s Don Bosco du Bois, 66,765%

Finn van Casteren kreeg na haar proef met pony Mr Moos de gouden medaille en de sjerp omgehangen in de klasse L2 A/B. In de uitslag kwam ze op exact hetzelfde percentage uit als haar concurrente Roos de Jong die uiteindelijk tweede werd. De score van de voorzitter van de jury gaf hierbij de uiteindelijke uitslag. De 12-jarige Finn vertelt: “Ik heb echt super fijn gereden. Vooral het wijken ging vandaag heel goed.”

Hartog prijs klasse L2 cat. A/B

1. Finn van Casteren (Lithoijen) – Mr Moos, 66,444%
2. Roos de Jong (Schoonebeek) – Brenda, 66,444%
3. Rosanne Copier (Houten) – Rakt’s Danny, 65,722%

Met een voorsprong van maar liefst ruim drie procent schreef Yelin Kayalar de klasse L2 cat. C op haar naam. Ze reed haar pony Heidepeel’s Constantijn naar een mooie score van 72,27%. De 11-jarige kampioene vertelt na de huldiging: “We konden een goede proef laten zien, het ging echt heel fijn. Mijn pony werd gelukkig niet te sterk en vooral de middendraf en de galop ging heel goed. Vorige zomer waren we ook al KNHS-kampioen in de klasse L1 en dan nu in de L2.”

Horka prijs klasse L2 cat. C

1. Yelin Kayalar (Holten) – Heidepeel’s Constantijn, 72,278%
2. Roos van Oosten (Rotterdam) – Samoerai, 69,111%
3. Tessel van den Berg (Eefde) – Super Lutmars’ Milan, 66,556%

De winst in de klasse L2 D/E ging naar Nicole Kimenai met haar pony Tongerenhof Cullinan. Ze reed een uitstekende proef die werd beloond met een score van ruim 74% waarmee ze een grote voorsprong pakte op de rest van het deelnemersveld. Vlak voor de huldiging vertelt Nicole enthousiast: “Het ging vandaag echt heel goed. We hebben een mooie constante proef gereden zonder fouten. Mijn pony is nu vijf jaar en hij was net zadelmak toen hij twee jaar geleden bij ons op stal kwam. Vorig jaar werden we in de zomer al Hippiade-kampioen in de klasse L1 en dan nu kampioen in het L1

Divoza prijs klasse L2 D/E

1. Nicole Kimenai (Dongen) – Tongerenhof Cullinan, 74,222%
2. Naita van der Velden (Gemonde), Make Me Proud, 70,000%
3. Kyra Hingstman (Westerbork) – Sofia Loren, 68,778%

Er stond vandaag één dressuurklasse voor de paarden op het programma en wel die van de klasse B. De overwinning ging naar de veertienjarige Indy van de Beeten die met haar paard Welferro een score behaalde van 69,33%. Indy vertelt blij: “Het ging echt super goed, eigenlijk boven verwachting. Ik had totaal niet verwacht dat we hier zouden winnen vandaag.”

Boehringer Ingelheim prijs klasse B paarden

1. Indy van de Beeten (Hierden) – Welferro, 69,333%
2. Monica Borger (IJsselmuiden) – Hatseflatse vd Keienlegger, 69,111%
3. Kim Alting (Veere) – Las Vegas N, 68,389%

De KNHS Indoorkampioenschappen gaan op 20 en 21 maart in Ermelo weer verder met de springponys’s. Het volledige programma, het laatste nieuws en uitgebreide interviews met de winnaars zijn terug te vinden op www.knhsindoorkampioenschappen.nl

SourceKNHS

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,514VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles