Wedstrijdpensioen voor Verdi TN

/nieuws/nieuws_img/Maikel van der Vleuten_VDL Groep Verdi_Indoor Brabant 2015.jpg
Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi tijdens Indoor Brabant 2015. Foto Paard & Ponygids

Maikel van der Vleuten heeft zojuist het wedstrijdpensioen van Verdi TN (v. Quidam de Revel) aangekondigd. Op zijn facebookpagina schrijft de springruiter dat ‘na 15 prachtige jaren, waarbij hij mocht samenwerken met dit fantastische en unieke paard, waarvan 10 jaar op Grand Prix niveau’ het tijd is voor het welverdiende pensioen van het toppaard.

“Ik denk dat, met zijn leeftijd van 18-jaar, het tijd is voor een welverdiend pensioen van de topsport. Verdi mag zijn succesvolle carrière gaan afsluiten als dekhengst”, schrijft Van der Vleuten. “Verdi, bedankt voor alle fantastische jaren die ik met jou heb gehad. Jij hebt mij de ruiter gemaakt die ik nu ben…Bedankt!”

Met Verdi behaalde Maikel van der Vleuten vele internationale successen en maakte hij meerdere keren onderdeel uit van de selectie voor de Nations Cup. Hij werd tweemaal geselecteerd voor de Olympische Spelen. Op de Spelen in Londen, in 2012, won hij met het team de zilveren medaille. Op de WEG van 2014 in Caen won hij met het team de gouden medaille. Datzelfde jaar wonnen zij de Nations Cup finale in Barcelona. In 2015 Verdi er weer bij toen ze in de Nations Cup finale de derde plaats veroverden. 2015 was tevens het jaar dat Verdi TN en Maikel van der Vleuten hun bijdrage aan de gouden teammedaille op het EK in Aken leverden. In 2017 trok Van der Vleuten de getalenteerde springhengst terug uit Oranje. Vanaf die tijd werd de hengst alleen nog ingezet op grote 5* wedstrijden en met succes.

Het afscheid van Verdi zal plaatsvinden tijdens Indoor Brabant-The Dutch Masters op zondag 15 maart voorafgaand aan de Rolex Grand Prix.