Paradressuurruiters succesvol in Genemuiden

Frank Hosmar met Alphaville N.O.P
Frank. Hosmar met Alphaville N.O.P. Foto: Tabitha de Bie

De paradressuurruiters hebben zeer sterk gepresteerd in Genemuiden. Op de goed bezette internationale wedstrijd won het paradressuurteam de landenwedstrijd en ook individueel werden mooie successen behaald.

Joyce Heuitink is zeer positief over de wedstrijd. “Het is een erg goed georganiseerde wedstrijd met enthousiaste vrijwilligers en alles is echt top geregeld. Ons team bestond uit Frank Hosmar, Nicole den Dulk, KNHS Talententeamlid Maud de Reu en Demi Vermeulen. Vaste teamwaardes Sanne Voets en Rixt van der Horst kiezen deze winter voor een ander programma en waren daarom niet van de partij in Genemuiden.” Daarmee kwam het landenteam aan start met twee nieuwe namen ten opzichte van het Europees Kampioenschap in Rotterdam.

De eerste dag stond het Nederlandse team nog nipt achter Belgen die op volle sterkte waren. In de individuele test werd er door de vier Nederlandse teamruiters ijzersterk gereden, waardoor het Nederlandse team alsnog de landenwedstrijd won.

Hattrick voor Hosmar

In het individuele klassement scoorde Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. een mooie hattrick in Grade V met flinke scores. Kersvers teamlid en KNHS Talententeamlid Maud de Reu won drie groepen in Grade III met Webron N.O.P. De amazone scoorde daarmee haar eerste internationale zeges. In de kür op muziek realiseerde de combinatie met 79% zelfs de hoogste score van het concours.

Ook Demi Vermeulen met Wannabe (Grade III) en Nicole den Dulk met Wallace N.O.P.  (Grade II) vielen meerdere malen in de prijzen. Bondscoach Joyce Heutink was ook zeer tevreden over de prestaties van Glasten Krapels, die in de teamtest een mooie kaderscore reed met Windhoo, en Neel Schakel die goede progressie in Grade IV laat zien.

Kijk hier voor de uitslagen