5.9 C
New York
donderdag, januari 20, 2022

Buy now

Wereldbekerzege voor Houtzager, Smolders tweede

Na een zinderende barrage heeft Marc Houtzager de wereldbekerwedstrijd in Amsterdam gewonnen met Sterrehof’s Dante. Houzager wist in het slot van de wedstrijd nog eens een krappe seconde van de snelle tijd van Harrie Smolders af te rijden en werd daarmee de grote winnaar vandaag.

“Ik ben echt heel erg blij. Het afgelopen seizoen heb ik wel vaker tweemaal foutloos gereden maar kwam niet altijd verder dan een vijfde plaats. ik wist dat ik alles moest geven. Mijn merrie is erg voorzichtig dus ik wist dat ik risico’s met haar kon nemen. Daarnaast is het publiek in Amsterdam geweldig. Mede dankzij hen heb ik gewonnen. Soms lukt een barrage en soms niet, maar vandaag was het gewoon mijn dag!”

Marc Houtzager winnaar wereldbeker Amsterdam
Marc Houtzager met Sterrehof’s Dante. Foto: Tabitha de Bie

Harrie Smolders werd knap tweede en reed zijn rit voorafgaand aan Houtzager. Monaco was razendsnel en werd volgens Smolders gedragen door het publiek.

“Je weet nooit wat te verwachten, wanneer er zoveel topcombinaties zijn. Louis Konickx heeft een geweldig parcours neergezet met zijn team en heeft ons echt uitgedaagd. En het publiek hier is echt fantastisch, dat brengt ons echt naar een hoger niveau. Daardoor laten de paarden dingen zien die je niet voor mogelijk had gehouden.”

Harrie Smolders tweede in wereldbeker Amsterdam
Harrie Smolders vliegt over de laatste hindernis in de barrage van de WB Amsterdam. Foto: Tabitha de Bie

‘Een fantastische wedstrijd met een zinderende barrage en een spectaculaire overwinning’, daarmee is de wereldbekerwedstrijd in een zin samengevat. De wedstrijd had alles wat een wedstrijd nodig heeft. Volgepakte tribunes, enthousiast publiek en de tonen van het Nederlands volkslied voor de winnaar maakte de wedstrijd helemaal af.

Ook de als derde geplaatste Pieter Devos Clemens was enthousiast. “Ik had vandaag een hele goede rit, mede dankzij mijn team dat hier was om mij te ondersteunen”. De Belg hoopt hiermee een stapje dichter bij de finale in Las Vegas te komen. “Het zou een droom zijn om naar Las Vegas te gaan, maar daar gaan we het morgen vast over hebben”.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,121VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles