Epaillard troeft Ehning af in Grote Prijs van Amsterdam

Julien Epaillard met Toupie de la Roque winnaar Grote Prijs van Amsterdam
Julien Epaillard met Toupie de la Roque. Foto: Tabitha de Bie

Het Amsterdamse publiek kreeg vanavond waar voor zijn geld. In de Grote Prijs van Amsterdam wisselden de hoogtepunten zich in razendsnel tempo af. De hoofdprijs kwam onder luid gejuich van zijn Franse fans in handen van Julien Epaillard met Toupie de la Roque.

Wie dach dat het na de rit van Marcus Ehning echt niet meer sneller kon had het vanavond bij het verkeerde eind. Ehning had met een haast onmogelijke wending de voorsprong weten te behalen op de Britse Holly Smith met Denver. A la Carte durfde alle risico’s die haar ruiter haar wilde laten nemen zonder verblikken of verblozen aan en zette een tijd neer van 29.69 seconden. De overwinning leek daar wel mee te zijn beklonken.

Julien Epaillard met Toupie de la Roque. Foto: Tabitha de Bie

Niets was echter minder waar, want Fransman Julien Epaillard wist toch nog sneller te kunnen dan Ehning. Het publiek hield haar adem in toen Toupie de la Roque razendsnel richting de laatste hindernis galoppeerde. Daarna barstte het gejuich los voor de winnaar van de Grote Prijs.

Bart Bles en Kim Emmen wisten beiden ook foutloos te blijven in de barrage en eindigden op plaats 7 en 8.