Telegraaf Prijs voor Ehning

Marcus Ehning wint Telegraaf prijs op Jumping Amsterdam 2020
Marcus Ehning met A la Carte. Foto: Tabitha de Bie

In slotrubriek op de vrijdagavond van Jumping Amsterdam werd gestreden om de Telegraaf Prijs. De 1.50m rubriek werd na een spannende barrage gewonnen door

Jur Vrieling zette zijn concurrentie op het verkeerde been in het basisparcours door als eerste starter direct een foutloze omloop te rijden met Dallas VDL. Niets was echter minder waar en de een na de andere combinatie kwam in het parcours in de problemen. Uiteindelijk kwam het barragelijstje uit op 10 combinaties, waarvan de helft Nederlanders.

Barrage

In de barrage mocht Jur Vrieling opnieuw als eerste van start en de sympathieke springruiter had zijn zinnen gezet op een overwinning. In slechts 38.74 seconden zette hij de tijd op scherp.

Michael Greeve moest risico nemen met Turbo Z en maakte een springfout.

Marcus Ehning had A la Carte meegenomen en had daarmee alles in huis om een razendsnelle barrage te kunnen rijden. Met succes, want de Duitse springruiter kwam nog eens ruim twee seconden sneller over de finish dan Vrieling.

Tweehonderdste

Rodrigo Giesteira Almeida was niet snel genoeg om de koppositie over te nemen en Philipp Weishaupt kwam met Coby wel heel erg dichtbij. Het verschil met Ehning bedroeg slechts 2/100s.

Philipp Weishaupt met Coby. Foto: Tabitha de Bie

Willem Greve raakte een balk met Disinaa en Gerco Schröder was met Glock’s Cognac Champblanc ook niet snel genoeg voor een podiumplaats.

Eric van der Vleuten kwam als laatste voor Nederland in actie met Wunschkind en nestelde zich met zijn tijd tussen Gerco Schröder en Jur Vrieling op een zesde plaats.

Laatste starter Eoin McMahon slaagde er met Chacon nog wel in een mooie podiumplek te bemachtigen. De tijd van 37.93s leverde hem een mooie derde plek op.

Klik hier voor de uitslag