21.8 C
New York
zondag, augustus 14, 2022

Buy now

Array

VDL Groep Zidane met wedstrijdpensioen

Na een indrukwekkende sportieve carrière mag VDL Groep Zidane gaan genieten van een welverdiend wedstrijdpensioen. De 16-jarige Heartbreaker zoon heeft onder het zadel bij Leopold van Asten een indrukwekkend palmares opgebouwd. Hij was onder meer Nederlands kampioen in 2015, won de Rolex Grand Prix van Den Bosch in 2017 en boekte meerdere overwinningen met het Nederlandse team.

VDL Groep Zidane gaf zijn eigenaar Wim van der Leegte een superieure overwinning in de Rolex Grand Prix van ’s Hertogenbosch in 2017. Een maand later werd Leopold van Asten met zijn toppaard dertiende in de eindstand van de Wereldbekerfinale in Omaha.

In 2015 veroverde Leopold in Mierlo zijn tweede Nederlandse titel bij de springruiters. Daarbij was VDL Groep Zidane zijn partner. Een jaar later stonden ze wederom op het podium op het NK, toen was het brons.

De eerste grote overwinning van VDL Groep Zidane dateert uit 2014 toen hij de vijfsterren Grote Prijs van La Coruna won. Er volgden door de jaren meerdere overwinningen, waaronder met het Nederlandse team in de Nations Cup wedstrijden van La Baule en Falsterbo in 2015.

Op de wei van Stoeterij Duyselshof

Zidane werd in 2008 als driejarige door Wim van der Leefte aangekocht in de Select Sale tijden de KWPN Hengstenkeuring. De zoon van Heartbreaker en de merrie Calanda (Calando I x Landgraf I) bezorgde zijn fokker Frank Kok de titel Fokker van het Jaar in Gelderland. Zidane heeft zijn hele loopbaan doorgebracht op Stoeterij Duyselhof in Duizel en Hoogeloon. Nu mag de bruine van zijn verdiende pensioen gaan genieten.

Leopold van Asten schrijft op de Facebookpagina van Stoeterij Duyselshof: “Ik heb vele jaren een fantastische tijd gehad met Zidane met vele successen. Zidane is een echte vechter en gaf altijd alles. Hij was een echt karakterpaard en is heel intelligent. Hij sprong met het grootste gemak de allerzwaarste parcoursen, zo veel vermogen had hij. Ik ga hem missen en wens hem een goede tijd in de wei met zijn nieuwe vriend Ushi. Dank voor alles mijn vriend.”

SourceKNHS

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,432VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles