2.1 C
New York
donderdag, december 1, 2022

Buy now

Winst voor YR Marten Luiten in Tolbert

De tweede competitiewedstrijd van de KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup Junioren en Young Riders werd zaterdag 11 januari verreden in Tolbert. Wederom ging de winst bij de Young Riders naar Marten Luiten met Fynona. In de rubriek voor Junioren noteerde Lara van Nek de hoogste score met haar paard Fariska.

Onder het toeziend oog van bondscoach Monique Peutz reed een groot deelnemersveld van Junioren en Young Riders hun proef in de KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup. De combinaties werden beoordeeld door juryleden Jan en Jeannette Wolfs en Patrick Berends die zeer tevreden waren over de verrichtingen van de deelnemers. Patrick vertelt: ‘De sfeer zat er vanmiddag goed in op de prachtige Hedde Jan Cazemier Manege in Tolbert en alles was super geregeld. Daarbij hebben we goede combinaties in de ring gezien van een mooi niveau.’

Genot om naar te kijken

‘De uitschieter van de dag was absoluut Marten Luiten die een scoorde behaalde van 74,60%. Hij laat zoveel harmonie in de proef zien, dat is gewoon een genot om naar te kijken. De wissels zijn echt gigantisch goed en daar scoort hij hoge punten mee. Het geheel mag misschien net iets expressiever, maar het is allemaal wel heel zuiver. Ook Kimberly Pap die als tweede eindigde liet een zeer nette proef zien. Er zat mooi veel expressie in haar proef, alleen helaas ook wat spanning. Haar paard Vloet Vinctory wordt op sommige momenten iets te enthousiast wat dan ten koste gaat van de takt. Maar alsnog erg goed gereden. Dat geldt ook voor Zoe Kuintjes die 69% scoorde en daarmee derde werd.’

Aan elkaar gewaagd

Patrick: ‘Bij de Junioren lag de uitslag zeer dicht bij elkaar. De ruiters in de kopgroep waren zeker aan elkaar gewaagd. Lara van Nek reed net iets constanter waardoor zij eerste werd met 68,18%. Maar ook Pem Verbeek en Micky Schelstraete lieten zeer solide nette proeven zien met scores ruim in de 67%. Verschillende combinaties in deze rubriek hadden helaas wel wat last van spanning. Sommige paarden waren erg onder indruk van de accommodatie wat ten koste ging van de punten.’

Naast de KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup Junioren en Young Riders werd in Tolbert ook nog een wedstrijd voor Children verreden. Deze rubriek werd overtuigend gewonnen door Veerle van Hof die met Don diablo 70,66% scoorde.

Uitslag KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup Young Riders, Tolbert

1. Marten Luiten (Winschoten) – Fynona, 74,60%
2. Kimberly Pap (Nunspeet) – Vloet Victory, 72,30%
3. Zoe Kuintjes (Aalsmeer) –  Cupido, 69,06%

Uitslag KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup Junioren, Tolbert

1. Lara van Nek (Wijdewormer) – Fariska, 68,18%
2. Pem Verbeek (Waalre) – Fernando Torres, 67,82%
3. Micky Schelstraete (Gemonde) – Grand Charmeur, 67,72%

Kijk hier voor meer informatie

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,587VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles