Spits blijft Bruynseels voor in Mechelen

Thibeau Spits wint met Belissimo Z 1.45m in Mechelen 2019
Thibeau Spits met Belissimo Z. Foto: Chris Coessens-2

Thibeau Spits heeft zojuist de openingswedstrijd op de slotdag van Jumping Mechelen gewonnen. Met Belissimo Z wist Spits in 29.34s de overwinning op zijn naam te schrijven.

In de 1.45m rubriek wisten maar liefst 17 combinaties een plek in de barrage te bemachtigen. Zes combinaties wisten in die barrage foutloos te blijven. Gilles Thomas, Niels Bruynseels en Thibeau Spits vormden het Belgische drietal dat onder de 30 seconden wist te blijven. Het was Spits die als snelste door het parcours kwam in 29.34s. Niels Bruynseels volgde op twee en Gilles Thomas maakte de top drie compleet.

Talent van het jaar

Thibeau Spits met Belissimo Z winnaar 1.45m Mechelen 2019
Thibeau Spits met Belissimo Z Foto: Chris Coessens

De 18-jarige Thibeau Spits is nog maar achttien jaren jong, maar heeft zijn sporen in de springsport al zeker verdiend. Vorig jaar behaalde Spits Europees teamgoud, dit jaar ontving hij bij de junioren individueel brons op het EK Rotterdam. Onlangs is hij door Paardensport Vlaanderen uitgeroepen tot Paardentalent van het jaar.

Klik hier voor de uitslag