KNHS jeugdcompetitie springen in januari van start

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Onder de naam KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020, wordt ook komend jaar voor de beste Nederlandse springruiterjeugd weer een competitie verreden. De eerste wedstrijd wordt 12 januari verreden in Bunschoten. Voor de finale op 14 en 15 maart is het geweldige podium van The Dutch Masters-Indoor Brabant Horse Show de plaats van handeling.

Deze zeer gewaardeerde wedstrijdenreeks is in opzet vergelijkbaar met de jeugd springcompetities uit voorgaande jaren, maar heeft dit jaar een nieuwe sponsor. De KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 wordt mogelijk gemaakt door Morssinkhof-Rymoplast & Sjef Janssen Beheer BV.

Doel

De KNHS Topsport Jeugdcompetitie heeft als belangrijkste doel de promotie, ontwikkeling en doorstroming in de springsport bij de Young Riders, Junioren, Children en Pony’s. De competitiewedstrijden worden verreden op mooie, representatieve accommodaties en zullen een goede voorbereiding zijn op deelname aan internationale wedstrijden. Naarmate de competitie vordert, zullen de parcoursen zwaarder worden. De KNHS bondscoaches en parcoursbouwers van betreffende evenementen, zullen hier in overleg invulling aan geven.

Kalender

Onderstaand de kalender van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020:
Zondag 12 januari 2020, Bunschoten   
Zondag 26 januari 2020, Lichtenvoorde
Zaterdag 8 februari 2020, Exloo           
Zondag 23 februari 2020, Wierden        
Zaterdag 7 maart 2020, Kronenberg     

FINALE

De finale wordt op zaterdag en zondag 14-15 verreden tijdens The Dutch Masters-Indoor Brabant Horse Show in Den Bosch.