Minderhoud aan kop in WB klassement

Hans Peter Minderhoud met Zanardi
Hans Peter Minderhoud met Zanardi. Foto: www.judimage.nl

Na een derde plaats zaterdagavond in de wereldbekerwedstrijd in Madrid staat Hans Peter Minderhoud bovenaan in het FEI Wereldbekerklassement dressuur in de Westeuropese league. Daarmee stevent de wereldbekerwinnaar van 2016 af op deelname aan zijn negende wereldbekerfinale. Minderhoud startte in Madrid met de schimmelhengst Glock’s Zanardi.

De FEI Wereldbekerwedstrijd van Madrid kwam op naam van de Duitse Dorothee Schneider met haar imponerende paard DSP Sammy Davis jr.. De juryleden waardeerden haar Kür op Muziek met ruim 82 procent.

Hans Peter Minderhoud kreeg van het vijfkoppige panel beoordelaars een score van 78.350% voor zijn verrichting met de schimmelruin Glock’s Zanardi. Daarmee eindigde de enige TeamNL-ruiter inn Madrid op de derde plaats achter Schneider en de Spanjaard Claudio Castilla Ruiz.

Minderhoud was eerder in het seizoen tweede in Boedapest, vijfde in Herning en derde in de wereldbekerwedstrijd van Lyon. Met nog zeven wedstrijden te gaan leidt Minderhoud het tussenklassement van de Westeuropese League met 58 punten. Jessica von Bredow-Werndl volgt met Frederic Wandres op een gedeelde tweede plaats. Beide Duitse ruiters staan op 48 punten.

Uitslag FEI Wereldbekerwedstrijd Madrid, Kür op Muziek

1. Dorothee Schneider (Dui), Sammy Davies Jr., 82.295%
2. Claudio Castilla Ruiz (Spa), Alcaide, 80.230%
3. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), Glock’s Zanardi, 78.350%