Boyd Exell vergroot afstand in wereldbekerstrijd

Foto: Tabitha de Bie

In Stuttgart heeft de Australische vierspanmenner Boyd Exell opnieuw van zich laten horen. Exell bleef in alle proeven zijn concurrenten met afstand voor en schreef voor de derde keer op rij een wereldbekeretappe op zijn naam. Chester Weber moest het evenals gisteren met een tweede plaats doen in het klassement. Met deze derde overwinning op rij heeft Boyd Exell de afstand tot zijn concurrenten in de wereldbekerstrijd vergroot.

In het basisparcours wist de meervoudig wereldkampioen al een afstand te creëren van meer dan 12 seconden op zijn Amerikaanse concurrent. In de daaropvolgende Drive-off toonde de Australiër geen genade voor zijn concurrenten. Exell stuurde zijn vierspan razendsnel het parcours rond en klokte af op 138.74 seconden. Chester Weber had vijfenhalve seconde meer nodig voor zijn omloop en eindigde daarmee op de tweede plaats achter Exell. De derde plaats was evenals gisteren voor de Duitse Mareike Harm met een tijd van 153.25 seconden.

Vader en zoon Chardon voorlopig derde in tussenklassement

In de tussenstand van de wereldbekerstrijd voert Boyd Exell op eenzame hoogte de lijst aan. Doordat hij de voorgaande etappes in Lyon en Maastricht ook wist te winnen heeft hij het maximaal aantal punten behaald en daarmee de afstand in de wereldbekerstrijd vergroot. József Dobrovitz staat met 8 punten op de voorlopige tweede plaats. In Stuttgart kwamen geen van de Nederlandse vierspanmenners aan start. In het tussenklassement staan Bram en IJsbrand Chardon samen met Chester Weber op de voorlopige derde plaats met 7 punten uit 3 wedstrijden. De eerstvolgende wereldbekerwedstrijd gaat op 28 november van start in Stockholm.

Bekijk hier het tussenklassement