Martin Fuchs snelste in wereldbekerwedstrijd Lyon

Martin Fuchs met Cloooney. Foto: Tabitha de Bie

Martin Fuchs was de allersnelste in de 13-koppige barrage van de wereldbekerwedstrijd in Lyon. Met de grijze schimmelruin Clooney 51 (v. Cornet Obelensky) had Fuchs slechts 41.27 sec nodig om zijn concurrenten achter zich te laten. Daarmee wist Fuchs voor de tweede keer op rij de Grote Prijs van Lyon te winnen. Jessica Springsteen werd tweede gevolgd door Pieter Devos op plaats drie.

Maar liefst dertien van de veertig startende combinaties wisten vandaag een plek in de barrage te bemachtigen van de wereldbekerwedstrijd en onder hen bevonden zich ook beide deelnemende Nederlanders Bart Bles met Israel vd Dennenhoeve en Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero. Beide ruiters vielen wel in de prijzen, maar er zat vandaag geen podiumplek in. Bart Bles had in de barrage iets te veel tijd nodig voor zijn foutloze omloop en werd zevende. Marc Houtzager was weliswaar sneller dan Bart Bles, maar maakte een springfout en eindigde daardoor op plaats twaalf.

Een podiumplek zat er wel degelijk in voor Martin Fuchs. Met zijn razendsnelle omloop met Clooney 51 wist de Zwitser de snelste tijd neer te zetten en daarmee de felbegeerde wereldbekerpunten en natuurlijk de allesbehalve kinderachtige hoofdprijs. Met 24 punten uit drie wereldbekerwedstrijden gaat Martin Fuchs op dit moment aan de leiding in de wereldbekerranking.

Jessica Springsteen en Pieter Devos deden in het basisparcours niet voor elkaar onder. Beiden kwamen even snel door de finish. In de barrage wist Jessica met de merrie RMF Zecilie (v. Acolord) nog een tandje bij te zetten. De Amerikaanse eindigde daardoor op een nette tweede plaats, want alleen Martin Fuchs wist haar tijd te evenaren. De Belgische springruiter Pieter Devos was met Claire Z ééntiende langzamer dan Springsteen en kwam daarmee op plaats drie terecht.

Klik hier voor de uitslag
Ranking